Vebitcoin hakkında ilk karar verildi: Tutuklamalar başladı

Vebitcoin hakkında ilk karar

Türkiye’nin gündemine bomba gibi düşen Vebitcoin hakkında ilk karar verildi. Konu ile ilgili uzun bir süredir tartışmalar yaşanıyordu. Hadi gelin verilen bu ilk karara ve diğer detaylara birlikte bakalım.

Kripto para dünyası bugünlerde çok ciddiyi dolandırıcılık operasyonları ile karşı karşıya ve şimdilik Vebitcoin hakkında ilk karar verildi. Thodex borsasından sonra yavaş yavaş diğer bazı borsalar kapanmaya başladı. Kimileri ise neredeyse 1 yıldır para çekme işlemine bile izin vermiyordu. Bunun üzerine sosyal medyada bu konu gündem olmaya başladı.

Thodex tarafından yapılan vurgunun en az 150 milyon dolar olduğu söyleniyor. Tüm parayı alarak yurtdışına kaçan firmanın CEO’su adeta sirkülasyona neden oldu. VeBitcoin ise onun hemen ardından patlak verdi. VeBitcoin CEO’su yurtdışına kaçamadan yakalandı. Onunla ilgili karar hızlı bir şekilde verildi.

Kripto para borsalarında ilk tutuklama

Bu kripto para borsasından CEO’su olan İlker Baş Nöbetçi 2. Sulh Ceza Hakimliği tarafından cezaevine gönderildi. Onun eşi Güliz Baş ve şirket çalışanları mahkemeden tutuklama kararı ile ayrıldı. Zanlıların yakalanma işlemini ise Muğla Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlar Şubesi yapmıştı.

Vebitcoin hakkında ilk karar

Bu tutuklama şu anda ilk olarak görülüyor. Muhtemelen ilerleyen dönemlerde daha fazla benzer kararlar alınacak. Kendisinin Muğla’da aynı zamanda İddaa bayi işlettiği söylenmişti. Yani kısacası profesyonellik anlamında son derece uzak olduğunu söyleyebiliriz. Fakat kripto para borsalarında iyi bir gelir elde edebileceğini düşünerek borsa açan İlker Baş tutuklandı.

VeBitcoin CEO’su aylık gelirini açıkladı!

Tüm bunlara ek olarak hem kendisinin hem de eşinin covid-19 testi pozitif çıktı. Karantina sürecinden sonra cezaevine kesin olarak gönderilecek. Detaylar geldikçe aktarmaya devam ediyoruz.