Elon Musk; işi alacak kadar aptal birini bulur bulmaz istifa edeceğim

Elon Musk, Twitter'ın uzaktan çalışma kurallarını yine değiştirdi

Tesla – SpaceX CEO ve son olarak Twitter CEO’su Elon Musk, Twitter CEO’luğu görevinden istifa edeceğini açıkladı. 

Elon Musk kendi hesabından bir anket paylaşırken görevine devam etmesi veya istifa mı etmesi gerektiğini oyladı. Ankete katılanların %57’si Musk’a sosyal medya platformundaki görevinden ayrılmas yönünde oy verdi.

Elon Musk, ankete katılanların %57’sinin istifa etmesi yönünde oy kullandığı bir anketin ardından Twitter’ın CEO’luğundan istifa edeceğini açıkladı. Bir tweet’te Musk, “işi alacak kadar aptal birini bulur bulmaz” istifa edeceğini ve bunun yerine yazılım ve sunucu ekiplerini yönetmeye odaklanacağını belirtti.

Elon Musk

Musk’ın Twitter CEO’su olarak geçirdiği dönem, bir dizi tartışma ve politika değişikliğiyle geçti. Ekim ayında sosyal medya platformunu devraldıktan kısa bir süre sonra Musk, Twitter personelinin yaklaşık yarısını kovdu ve sonunda beklemeye alınan ücretli bir doğrulama özelliği sunmaya çalışırken, bu uygulama geçen hafta başlamıştı.

Musk, içerik moderasyonuna yaklaşımı nedeniyle insan hakları gruplarından da eleştiriler aldı ve bazıları onu platformda nefret söylemini ve yanlış bilgilendirmeyi artıracak adımlar atmakla suçladı.

Cuma günü Musk, Twitter’ın sosyal medya şirketini takip eden bazı gazetecileri askıya alma kararı nedeniyle Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği tarafından kınandı. BM, medya özgürlüğünün “oyuncak olmadığını” tweet’lerken, AB, Twitter’ı yaptırımlarla tehdit etti.

Twitter’ın CEO’su olarak Musk’ın yerini kimin alacağı henüz belli değil. Milyarder CEO’nun hızlı karar verme ve tersine çevirme geçmişi var ve gelecekte istifa etme konusundaki fikrini değiştirebilir.

GPD Win 4 El Konsolu dünya çapında piyasaya sürüldü