Apple iPhone SE 4 iptal edilebilir

aa5 1

Apple son yıllarda özellikle Pro ve Pro Plus modellerinde oldukça ilgi çekti. Ancak iPhone SE modellerinde istediği ilgiyi yakalayamadı. Bu yüzden şirket yeni iPhone SE 4 modelinin iptal edilebileceği söyleniyor. 

Son gelen raporlara göre Apple’ın çıkarmaya hazırlandığı iPhone SE 4 telefonunu birkaç nedenden dolayı iptal veya ertelemeyi düşünüyor. Nedenlerinden biri talebin az olmasıyken bir diğer neden ise üretim malzemelerindeki tedarik problemi. Malzeme eksikliği durumunu tam ekran tasarımı nedeniyle malzeme maliyetlerinin artması ve bunun da akıllı telefon için daha yüksek satış fiyatlarına yol açması olarak özetleyebiliriz. 

Satış rakamlarında ise şirketin beklentilerini karşılamayan sadece iPhone SE  4 modelleri değil. Apple iPhone 13 Mini ve yeni serinin yerini alan iPhone 14 Plus , şirketin beklediğine kıyasla piyasada çok düşük talep gördü. Cupertino merkezli teknoloji devi, talep nedeniyle 14 Plus modeli için üretimi kısmak, Pro modellerinde ise artırmak zorunda kaldı.

iPhone SE 4

Olası piyasaya sürülmesi durumunda iPhone SE 4 akıllı telefonun bir hayli üst özelliklerde çıkacağı söyleniyor.  iPhone 6.1 inçlik 720p  LCD ekrana  sahip ve IP67 olarak derecelendirilebilir ve 20W hızlı şarj ve 7.5W kablosuz şarj destekli 3.000mAh pil ile çalıştırılabilir. .

Dahili olarak, cihazın yeni piyasaya sürülen Apple iPhone 14 Pro serisine güç veren en son Apple A16 Bionic işlemci tarafından çalıştırılması bekleniyor,  ancak sonunda iPhone 14 serisinde bulunan A15 SoC’yi kullanabilir. Kamera bölümünde arkada 12 megapiksellik tek bir sensör ve önde 7 megapiksellik bir selfie kamerası yer alabilir.

 

GPD Win 4 El Konsolu dünya çapında piyasaya sürüldü