Elon Musk Tesla işgücünü yüzde 10 azaltmayı hedefliyor

Elon Musk Tesla işgücünü yüzde 10 azaltmayı hedefliyor

Reuters’in bir raporuna göre Tesla CEO’su Elon Musk, Tesla’daki işlerin yaklaşık yüzde 10’unu kesmek istiyor. İşte tüm detaylar.

Yöneticilere gönderdiği bir e-postada, Elon Musk ekonomi hakkında “süper kötü bir hisse sahip” olduğunu yazdı. Yan kuruluşları dahil Tesla, 2021’in sonu itibariyle yaklaşık 100.000 kişiyi istihdam etti, bu nedenle herhangi bir işten çıkarma önemli bir hamle olabilir. Tesla, Asya ve Avrupa pazarlarına giden araçlarının çoğu Çin’de Şanghay fabrikasında üretildiğinden, üretimle bazı otomobil üreticilerinden daha fazla mücadele etti. Ülkede üretim yapan diğer firmalar gibi, COVID-19 karantinalarının ardından üretimi yeniden başlatmakta zorlandı.

Elon Musk Tesla işgücünü yüzde 10 azaltmayı hedefliyor

Bunun da ötesinde, enflasyon ve Ukrayna’daki savaş nedeniyle yatırımcı duyarlılığı düştü. Bununla birlikte, ABD iş piyasası, işsizlik oranının pandeminin başlangıcından bu yana en düşük seviye olan yüzde 3,6’da sabit kalmasıyla hiç olmadığı kadar iyi durumda. Reuters’e göre Tesla araçlarına olan talep de güçlü olmaya devam ediyor.

Elon Musk kısa süre önce SpaceX ve Tesla çalışanlarına ofise tam zamanlı olarak dönmeleri gerektiğini söyledi. Uzaktan çalışma konusundaki tavizsiz duruşu, Salesforce, Slack ve Facebook da dahil olmak üzere, çalışanların evden çalışmayı kalıcı olarak talep etmelerine izin veren diğer büyük teknoloji şirketleriyle çelişiyor. Teknik yetenek ajansının kurucusu Jason Stomel, Reuters’e Musk’ın tutumunun “gizli bir işten çıkarma” olabileceğini çünkü “geri dönmeyecek bir işçi yüzdesi olduğunu bildiğini” söyledi.

Sosyal medya yasası Google ve Meta tarafından tepkiyle karşılandı