Xiaomi Samsung’a meydan okuyor

Türkiye’de en çok bu telefonlar satıyor

Akıllı telefon pazarındaki önemli isimlerden biri olan Xiaomi adeta Samsung’a meydan okuyor. İşte detaylar.

Akıllı telefon pazarında kartlar yeniden dağıtılıyor. Huawei’nin satışlarının büyük ölçüde azalması sonrasında Xiaomi, Oppo ve Vivo gibi markalara gün doğdu. Özellikle de Xiaomi muazzam bir ivme yakalayarak rakiplerine fark attı.

IDC tarafından yayınlanan rapora göre Xiaomi bir önceki yılın aynı dönemine oranla 2021 2. Çeyreğinde satışlarını yüzde 86.6 oranında arttırdı. Çinli üretici geçtiğimiz çeyrekte 53.1 milyon telefon satarak pazar payını yüzde 16.9’a çıkarttı.

Xiaomi Samsung’a meydan okuyor

Pazarın zirvesinde ise uzun süredir olduğu gibi yine Samsung yer alıyor. Güney Koreli teknoloji devi 2. Çeyrekte 59 milyon telefon satarak önemli bir başarıya imza attı. Samsung geçtiğimiz yıl aynı çeyrekte 54 milyon telefon satmasına rağmen pazar payının yüzde 19.5’ine hükmediyordu. Bu yıl ise Güney Koreli üreticinin pazar payı yüzde 18.8’e geriledi.

samsung

Samsung’un pazar payının düşmesindeki en büyük etken rakiplerinin satış tarafında büyük bir çıkış yakalaması diyebiliriz. Güney Koreli şirket satışlarını yüzde 9.3 oranında arttırmış olsa da Xiaomi yüzde 86.6, Oppo yüzde 37 ve Vivo de yüzde 33.7 oranında bir büyüme yakalamış.

Bu açıdan bakıldığında Xiaomi’nin Samsung’u geçmesi pek de zor görünmüyor. Özellikle de Çinli üreticinin son dönemdeki performansı göz önüne alındığında Samsung’u zor günler bekliyor diyebiliriz.

Huawei P50 Pro en yüksek kamera puanını aldı