Elon Musk otonom sürüş özelliği hakkında tuhaf açıklamalar yaptı

Otonom sürüş büyük

Elon Musk otonom sürüş özelliği en fazla tartışılan konular içerisinde yer alacak gibi görünüyor. Özellikle son dönemlerde bu konuda belirgin bir anlaşmazlık olduğu ortada. İşte konuyla alakalı merak edilen tüm detaylar.

Dünyanın en değerli otomobil markaları içerisinde yer alan Tesla tartışmaların merkezinde yer almaya devam ediyor. Elbette tartışmaların odağında olması olumsuz anlamda değil. Şirket geliştirdiği full self driving sistemi ile kendisinden bahsettirmeyi başardı. Bu özellik sayesinde araçlar otonom sürüş yeteneği kazanıyor.

Elektrikli otomobiller için vazgeçilmez detaylardan birisi olarak bilinen tam otonom sürüş Elon Musk tarafından defalarca övüldü. Ancak ilk defa kendisi konuyla ilgili olumsuz bir açıklama yaptı. Ona göre bu özellik için aylık ücret ödenmesi tartışmaya açık bir konu.

Elon Musk otonom sürüş konusunda çok gerçekçi

Tesla CEO’su Elon Musk tarafından yapılan açıklamalara bakıldığında abonelik sisteminin çok mantıklı olmadığı görülüyor. Bildiğiniz üzere full self driving özelliği için aylık 199 dolar ödeme yapılması gerekiyormuş. Bu ödeme Musk için aslında pek mantıklı değil.

Elon Musk otonom sürüş

Araçların bu sistem ile birlikte tam otonom olmadığını söyleyen ünlü CEO, böyle bir nedenden dolayı tam otonom sürüş paketi almanın aslında mantıklı olmadığını ifade etti. Sürücülerin böyle bir sisteme abone olmasının biraz erken davranmak anlamına geldiğini söyledi.

Jeff Bezos’un elektrikli otomobil şirketi yatırıma doymuyor: Tesla’yı geçebilir

Aslına bakacak olursak tam otonom sistemler hükümetler tarafından bile desteklenmiyor. Hatırlayacağınız üzere birçok ülke bu konuda gerekli yasal izinleri vermemişti. Full self driving özelliğinin tam olarak kullanımı için uzun bir zamana ihtiyaç olduğunu söyleyebiliriz. Peki siz tam otonom sistemler hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.