Elon Musk deniz seviyesini ölçecek

elon musk deniz

Eriyen kutup buzullarının dünyada yarattığı endişe Elon Musk’ı zengin edebilir mi? Adam zaten zengin dediğinizi duyar gibiyiz ama fazla para göz çıkarmaz. Musk şimdi, global ısınma endişesinden de servetini büyütecek. 

ABD ve Avrupa devletleri, eriyen kutuplar nedeniyle yükselen deniz seviyesini uzaydan ölçmek için uydular işletmeye hazırlanıyor. Projenin uzay ayağını ise SpaceX yönetecek. Böylece Elon Musk deniz seviyelerini ölçerek yeni milyon dolarlar kazanacak.

Elon Musk deniz yükseldikçe zenginleşecek

NASA ve ESA, yani ABD ve Avrupa uzay ajansları, deniz seviyelerini ölçecek olan Sentinel 6 Michael Freilich uydusunu fırlatması ve uzayda gerekli bakımlarını yapması, düzgün şekilde çalışmasını sağlamak için SpaceX ile anlaştı.

Yeni uydu, deniz seviyelerinde yaşanan farklılıkları 1 santimetre hassasiyetle ölçebilecek. Elde edilen veriler ise NASA ve ESA uzmanları tarafından analiz edilecek. Böylece global ısınmayı önlemek üzere yapılan çalışmalara sağlıklı veriler sağlanabilecek.

iPhone 12 Türkiye fiyatları açıklandı! Kesin bilgi yayalım

Yeni uydu aynı zamanda hava tahminleri konusunda da hizmet verecek. Bu sayede daha tutarlı ve doğru hava tahminleri yapmak mümkün olacak. Sentinel-6 Michael Freilich uydusunun bir ikizi de 2025 senesinde yine SpaceX tarafından fırlatılacak.

elon musk deniz

Uydunun fırlatışı ve NASA’nın yeni operasyona başlaması da ABD Başkanı Trump’ın görevi bırakıp Biden yönetiminin göreve gelmesiyle gerçekleşecek. Neden böyle bir zamanlama yapıldı diye merak ederseniz, hatırlatalım. Global ısınma ve çevre koruma gibi sorunlar, Trump’ın umurunda değil ve bu konuda yapılan masrafların ABD’ye zarar verdiğini düşünüyor. Dolayısıyla NASA, Trump döneminde bu tür operasyonlara onay almakta zorlanıyor. Ama Mars’ı fethedip ABD bayrağı dikeceğiz deseler, milyar dolarlar NASA’ya akıyor. Ki bu yüzden Trump döneminde NASA’da bol bol “Ay’ı fethedeceğiz, Mars’ı fethedeceğiz,” projeleri yapıldı. Bakalım şimdi o projeler devam edecek mi?