Elon Musk’ın Boring Company’si Las Vegas’ın altında dev tüneller kazıyor

Boring Company

Elon Musk’ın kurucusu olduğu The Boring Company şirketi, Las Vegas’ın altında yaklaşık 55 kilometre uzunluğunda dev tüneller kazıyor.

Elon Musk daha çok Tesla ve SpaceX’le, son dönemde de almaya çalıştığı Twitter’la gündeme geliyor olsa da aslında Musk’ın gelecek planları arasında önemli yer tutan bir şirketi daha bulunuyor. Birbirinden çılgın projelere imza atmak için kurulan The Boring Company. Musk’ın bu şirketinin üzerinde çalıştığı projelerin başında, Amerika’nın altında kazılacak dev tünellerle süper hızlı bir ulaşım ağı kurma projesi geliyor. Bu hızlı ulaşım ağını kurmak için ülkenin farklı noktalarında tüneller kazmaya ve ulaşım araçlarını geliştirmeye devam eden şirket, bu çılgın projesini hayata geçirmek için önemli bir adım attı.

The Boring Company, Las Vegas şehir yönetimiyle yeni bir kontrat imzaladı. Bu anlaşma kapsamında Vegas Loop adı verilen çılgın proje hayata geçirilecek. The Boring Company, Las Vegas’ın altında yaklaşık 55 kilometre uzunluğunda dev tüneller kazacak. Bu tüneller tamamlandığında, Vegas Loop adını taşıyan hızlı ulaşım sistemi oluşmuş olacak.

boring comp

Aslında bu proje bir süre önce gündeme gelmiş, Elon Musk’ın şirketinin Las Vegas’ın altında tünel sistemi kuracağı açıklanmıştı. Ancak projenin hayata geçirilmesi beklenenden uzun sürdü. Ayrıca aradan geçen sürede proje daha da büyüdü. Vegas Loop ilk başta yaklaşık 45 kilometrelik bir sistem olarak düşünülmüştü. Ancak projenin bu yeni versiyonunda tünel uzunluğu 55 kilometreye çıktı. İstasyon sayısı da 51’den 55’e çıkarıldı.

Vegas Loop projesi kapsamında gerçekleşecek kazı işlemlerine 2023’te başlanması planlanıyor. Bu projenin tam olarak ne zaman tamamlanacağı ise bilinmiyor. Ancak tam anlamıyla hazır almasının uzun yıllar alacağına şüphe yok. Yine de kazım işlemlerine başlanacak olması bu projeyi gerçeğe dönüşmeye bir adım daha yaklaştırıyor.

SpaceX Elon Musk’ı eleştiren çalışanlarını kovdu