Elon Musk, banlı hesaplara af sunacak

Elon Musk, banlı hesaplara af sunacak

Twitter’ın sahibi ve CEO’su Elon Musk, “yasaları çiğnemeyen veya korkunç spam yapmayanlar” için yasaklanan hesaplar için “genel af”ın önümüzdeki hafta başlayacağını söyledi. İşte tüm detaylar.

Görünüşe göre Elon Musk, Twitter’ın af sunup sunmayacağı konusunda kullanıcılara anket yaptı. 3,2 milyon oydan yüzde 72’den fazlası Musk’ın af teklifini onayladı. Musk, benzer bir anketin ardından geçen hafta sonu Donald Trump’ın hesabını eski durumuna getirdi. Trump, hesabını geri aldıktan sonra henüz tweet atmadı, ancak kendi uygulaması Truth Social’da gönderi paylaşmaya devam etti. Geçen haftanın sonlarında Elon Musk, komedyen Kathy Griffin’in, sağcı provokatör Jordan Peterson’ın ve muhafazakar hiciv sitesi Babylon Bee’nin hesaplarını geri yükledi. Raporlara göre, Twitter destanındaki en son değişiklik, şirketin 50 kadar mühendisi daha işten çıkarıldıktan sonra geldi. The Verge’den Alex Heath’e göre düzinelerce mühendis, “kodları tatmin edici olmadığı” için Şükran Günü’nden önceki gece e-posta yoluyla kovuldu.

Elon Musk,  banlı hesaplara af sunacak

Diğerleri performanslarıyla ilgili bir uyarı aldı. Bu uyarı e-postasında “Beklentileri karşılamamanın iş akdinizin feshedilmesiyle sonuçlanabileceğini unutmayın… Lütfen bu fırsatı güvenimizi yeniden kazanmak ve ekibe ve şirkete katkılarınızı göstermek için kullanın” yazıyordu.

İşten çıkarılan mühendislere, bir ayrılık anlaşması imzalamaları ve Twitter’a karşı herhangi bir iddiadan feragat etmeleri halinde dört haftalık kıdem tazminatı teklif edildiği bildirildi. Geçen hafta, geri kalan çalışanlardan “son derece sert” bir Twitter 2.0 vizyonu doğrultusunda çalışmaya kararlı olmalarını istedi.

Milyarderler Servetini Hızlıca Kaybediyor: Buharlaşan Paranın Haddi Hesabı Yok