Elektrikli otomobil dünyasında dikkat çeken yeni ortaklık!

Elektrikli otomobil fiyatlarında düşüş

Elektrikli otomobil sektörü günden güne gelişmeye devam ederken, iki büyük teknoloji şirketi arasında imzalanan ortaklık anlaşması tüm dikkatleri üzerine çekti.

Elektrikli otomobil dünyasında dikkat çeken yeni ortaklık! Teknoloji o kadar hızlı bir şekilde ilerliyor ki, çok değil birkaç sene öncesine kadar hayal olarak gördüğümüz ya da daha çıkmasına onlarca yıl var dediğimiz şeyler, bir anda gündelik hayatımızın bir parçası haline gelebiliyor. İşte aslında elektrikli arabalar için de bunu söylemek çok yanlış olmayacaktır.

Elektrikli otomobil fiyatlarında düşüş

Birkaç yıl öncesine kadar elektrikli arabalar tatlı bir rüyadan ibaretti. Ancak sonrasında ne olduysa bu teknoloji o kadar hızlı bir şekilde ilerledi ki, artık içten yanmalı araç üretiminin birçok ülkede terk edildiğini, dünya genelinde bile yakın bir dönemde hiç içten yanmalı motora sahip arama görmeyeceğimizi söyleyebiliyoruz.

Elektrikli otomobil fiyatlarında düşüş

Elektrikli otomobil dünyasında dikkat çeken yeni ortaklık!

İşte bu trendi kaçırmak istemeyen pek çok teknoloji devi de yatırımlarını bu doğrultuda geliştiriyor ki Nvidia ile Foxconn’da bu şirketler arasında yer alan isimlerden. İki şirket arasında imzalanan en son ortaklık anlaşmasına göre, bundan sonra Nvidia’nın Drive Orin işlemcileri, Foxconn tarafından üretilecek.

Renault elektrikli otomobil

Burada dikkat çeken detay ise akıllı otomobiller için otonom sürüş yeteneklerini kazandıracak olan bu işlemciler ilerleyen zamanlarda üretilecek Foxconn marka elektrikli araçlarda da kullanılacak. Yani anlayacağınız Foxconn tek taşla iki kuş vurmuş olacak çünkü bir taraftan kendisine neredeyse Apple kadar güçlü yeni bir ortak daha buldu, diğer taraftan ise bu yıl içerisinde üretimine başlamayı planladığı “Foxtron” marka elektrikli aracı için gereken işlemcileri de temin etti. Bakalım bu ortaklık elektrikli otomobil dünyasına ne gibi faydalar sağlayacak.

Microsoft Activision duruşması başlıyor!