Snapchat tekrar büyümeye başladı!

Snapchat tekrar büyümeye başladı!

Bir zamanların en popüler uygulamalarından Snapchat, artık eskisi kadar tercih edilmiyordu. Pandeminin de etkisiyle, şirket bugün tekrar büyümeye başladığı duyurdu.

Snapchat, son kazanç raporuna göre yıllardır en yüksek kullanıcı büyümesinin keyfini çıkarıyor. Günlük aktif kullanıcılar, geçen yıl bu zamana göre yüzde 23’lük bir büyüme alarak 293 milyona yükseldi. Bu, Snapchat’in bir süredir gördüğü en iyi rakam; dört yıl önce kurulan şirket ancak o zamanlarda bu rakamları görebiliyordu. Rakam, 206 milyon günlük kullanıcı bildiren Twitter’ın bile üstünde. Genel gelir de çok etkileyici bir şekilde yüzde 982 milyon dolara yükseldi. Bu büyüme oranı şirketin şu ana kadar gördüğü en büyük rakam. Şirket şu anda Twitter ve Facebook’tan bile daha hızlı gelişiyor.

Snapchat tekrar büyümeye başladı!

Snapchat ayrıca, kullanıcılara klipler için ödeme yapan TikTok benzeri özelliği Spotlight’ın popülaritesinin arttığını söyledi. Spotlight’ın günlük aktif kullanıcıları yüzde 49 arttı ve ortalama günlük içerik gönderimleri üç kattan fazla arttı. Bu büyümenin çoğu, pandemi karantinalarına ve ayrıca gelişmiş Android uygulamalarına bağlanabilir. CEO Evan Spiegel, “Şubat ayının sonlarında uygulamada ciddi etkileşimler gördük” dedi. Şirket, piyasadaki diğer sosyal medya hesaplarına göre nispeten iyi bir katılım oranına sahip. Uygulamanın artırılmış gerçeklik platformunun geliştirilmesi etkileşimi daha da artıracaktır. CEO, “Ekibimizin artırılmış gerçeklik platformumuzu geliştirmesiyle kaydettiği ilerlemeden memnunuz ve dünya çapında topluluğumuzu ve işimizi büyütmek için birçok fırsattan güç alıyoruz” ifadelerini kullandı. “Her gün ortalama 200 milyondan fazla Snapchat kullanıcısı AR ile etkileşime giriyor.”

Türkiye’de en fazla satılan telefon markası hangisi oldu: Sonuçlar çok şaşırttı