Electronic Arts bilgisayar korsanlarının saldırıları ile karşı karşıya: Oyuncuların verileri tehlike altında

electronic arts 1 milyar dolar

En önemli oyun platformları içerisinde yer alan Electronic Arts bilgisayar korsanlarının saldırıları ile mücadele ediyor. Neredeyse tüm şirketlere saldıran hackerlar bu defa oyun platformlarını hedef aldı.

Küresel çapta bilgisayar korsanlarının faaliyetleri korkunç bir artış gösterdi. Bazen öylesine ağır darbeler vuruluyor ki bilgisayar korsanları milyonlarca dolar kazanabiliyor. Sektörde elde edilen kazanç miktarının bu kadar artması aynı zamanda iştah kabartıyor. Sadece veri sızıntıları bile ciddi bir kazanç elde ettiriyor.

Bugünlerde bilgisayar korsanlarının son kurbanı Electronic Arts şirketi oldu. Özellikle son yaşanan hacklenme olayları ile birlikte çok ciddi bir korku hakim oldu. Neredeyse tüm oyuncular kendilerine ait verilerin çalınması korkusuyla karşı karşıya kaldı. Hackerlar tarafından yapılan son hamle ise bu kadar da olmaz dedirtti.

Electronic Arts bilgisayar korsanlarının saldırısına karşı koyamadı

Gelen son detaylara göre yaşanan veri hırsızlığı 780 GB gibi bir verinin çalınması ile sonuçlandı. Şirketin temel yapı taşı olarak adlandırılan Frostbite oyun motorunun kaynak kodları ele geçirildi. Bu gerçekten de büyük bir kriz anlamına geliyor.

Electronic Arts bilgisayar korsanlarının

Hatırlayacağınız üzere bir dönem Microsoft şirketinin Windows temel yapı kodları ele geçirilmişti. Bunun üzerine hackerlar birçok Windows cihazı çökertti. Benzer bir problemin ortaya çıkmasından endişe ediliyor. Ayrıca FIFA 21 tüm kaynak kodlarının ele geçirildiği yine iddialar arasında.

Electronic Arts 1 milyar dolarlık mikro satış yaptı

Bilgisayar korsanları bunları muhtemelen verileri satmak için kullanacak. Oyuncu verilerine ulaşan hackerlar güvenlik önlemlerini altüst etmiş gibi görünüyor. Şirketin şimdilik nasıl bir hamle yapacağı belli olmasa bile yine de kullanıcı verileri büyük tehdit altında. Peki siz yaşanan bu saldırı hakkında ne düşünüyorsunuz?