Elden Ring Cephesinde Yeni Hareketlilik Var

elden ring

Merakla beklenen Elden Ring DLC’si düşündüğümüzden daha yakın diyebiliriz. Oyunun Steam sayfasında yeni güncellemeler gerçekleşti.

SteamDB’de Elden Ring için bir dizi yeni güncelleme yapıldı. Güncelleme listesine göz atarsak DLC dosyalarının qa-release, qa-debug, dev-release, dev-debug etiketleriyle yüklendiğini görüyoruz. Bu güncellemeler genişleme paketinin son aşamaya girdiğini, hem stüdyo içinde hem de sınırlı sayıda testerlar aracılığıyla son testlerin yapıldığını da ortaya koyuyor. Kısa süre önce SteamDB’de Elden Ring‘in indirilebilir içerik kısmına ‘Unknown App 2778580’ isimli dosya eklenmişti.

YouTuber Ziostorm’un kaynaklarından öğrendiğine göre Shadow of the Erdtree DLC’si 5 Şubat’ta çıkabilir. Birkaç gün önce sektör kaynaklarına dayandırılan bir rapor genişleme paketinin şubat ayında çıkacağını doğruladı.

elden ring

DLC’nin şubatta çıkacağını işaret eden başka gelişmeler de oldu. Geçtiğimiz günlerde figürler üreten PureArts firması, Twitter’da yaptığı açıklamada Elden Ring için hazırladıkları ilk figürün şubat ayında piyasaya sürüleceğini belirtti. Figür ve Shadow of the Erdtree’nin aynı tarihte çıkma ihtimali var. Filipinli DataBlitz isimli online mağazada da DLC’nin çıkış tarihi şubat olarak listelendi.

İddia edilenlere göre Elden Ring’in sadece bir DLC’si olacak. Shadow of the Erdtree’nin gerçekten büyük bir ek paket olacağı belirtiliyor. Haziran ayı başında Lance McDonald da aynı durumu dile getirmişti. From Software oyunlarıyla oldukça haşır neşir olan biri olan McDonald, Elden Ring için normalde iki ek paketin planlandığını söylemişti. Japon yapımcının bu eklentileri satmak için Season Pass düşündüğünü, fakat planın Shadow of the Erdtree ek paketiyle birlikte çöpe atıldığını vurgulamıştı.

From Software’in neden orijinal planı iptal ettiğini bilinmiyor. Fakat Shadow of the Erdtree’nin ayrı ayrı çıkacak iki küçük eklenti ve Season Pass’a göre çok daha avantaj sağlayacağı söyleniyor. Benzer bir durum Bloodborne için de yaşandı. Normalde Bloodborne’a da iki farklı eklenti çıkarılması düşünülmüş, ancak The Old Hunters isimli büyük ve tek eklenti çıkmıştı.

Apple Katlanabilir Ekranlı Cihaz Geliştiriyor