El Salvador Bitcoin konusunda çok hırslı: Kripto para deneyinin merkezi oldu

bitay değerinde Bitcoin'i yanlışlıkla kaybetti!

El Salvador Bitcoin konusunda fazlasıyla hırslı bir yapıya sahip. Ülke adeta kripto para deneylerinin merkezi haline geldi. Düzenli olarak alımlarını devam ettiren ülke eleştirilerin odağında. İşte merak edilen bütün ayrıntılar.

Son dönemlerde ismini fazlasıyla duyduğumuz El Salvador Bitcoin konusunda yoğun çalışmalar yapmaya devam ediyor. Ülkenin başkanı Nayib Bukele yeni çalışmalara devam ediyor. Son olarak Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda “fiat için oyun bitti” ifadesini kullandı.

Günümüz klasik ekonomisi daha çok standart paralar üzerinden yürüyor. Bu paralar devletlerin itibarlarına göre şekilleniyor. Bu durum küçük ülkeler ile birlikte gelişmekte olan ülkeleri de olumsuz yönde etkiliyor. Küresel çapta herkesin ortak kullanabileceği bir para birimi üzerinde çalışmalar yürütülüyor. İşte bu projenin adına Bitcoin diyebiliriz.

El Salvador Bitcoin konusunda kararlı

Dünyanın en tartışmalı ülkelerinden bir tanesi haline gelen El Salvador Bitcoin deneylerinin merkezi haline geldi. El Salvador başkanı Nayib Bukele düzenli olarak Bitcoin almaya devam ediyor. Fakat ülkede bazı kesimler bunun büyük bir yanlış olduğunu düşünüyor.

El Salvador Bitcoin

Nayib Bukele tarafından yapılan çalışmalar aslına bakacak olursak şimdiden meyvelerini vermeye başladı. Kendisi 20 okulun inşaatını finanse etmek için Bitcoin kârını kullandıklarını ifade etti. Ona göre ülkeye birçok yatırım Bitcoin gibi Kripto paralar üzerinden yapılabilir. El Salvador Bitcoin için kendisine fazlasıyla güveniyor.

Rusya kripto paraları yasaklamaya hazırlanıyor: Büyük tehlike kapıda

Lider kripto para birimi olarak ön plana çıkan Bitcoin IMF tarafından eleştiriliyor. Ayrıca İngiltere Merkez Bankası yine Bitcoin ile ilgili olumsuz yorumlar yapıyor. El Salvador geçtiğimiz Haziran ayında kripto para devini resmi para birimi olarak kabul etmişti. IMF buna sert bir tepki gösterdi. Gelişmeler geldikçe aktarmaya devam ediyoruz.