El Salvador Başkanı gündem olmaya devam ediyor

el salvador

El Salvador Başkanı Nayib Bukele’nin hem dün ki görüşmeden önce hem de görüşme sonrası yaptığı paylaşımlar gündemi fazlasıyla meşgul etti.

El Salvador Başkanı gündem olmaya devam ediyor. Dünya üzerinde Bitcoin’i resmi düzeyde para birimi olarak tanıyan ilk ülke olan El Salvador’un başkanı Nayip Bukele, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü. Elbette ki iki ülkenin en üst düzey isimleri nezdinde gerçekleşen bu görüşmenin içeriği son derece önemlidir ancak gündemi bu görüşmenin içeriğinden ziyade, Nayib Bukele’nin paylaştığı gönderiler meşgul etti.

Cumhurbaşkanı ile yapacağı görüşme öncesi, son zamanların dillere pelesenk olmuş: “Öncelikle kestane balının diyarı Zonguldak’tan tüm dünyaya selamlar.” cümlesine atıfta bulunarak Türkçe: “Öncelikle, Bitcoin diyarı El Salvador’dan tüm Türkiye’ye selamlar.” şeklinde bir gönderi paylaşan Başkan Bukele, daha sonra ise asker selamlama videosunu paylaşarak üzerine: “Türkçe dersinde sözlüye kalkınca ben!” şeklinde not düştü.

el salvador

El Salvador Başkanı gündem olmaya devam ediyor

Bu paylaşımlarıyla bir anda Türk basınının ilgi odağı haline gelen Başkan Bukele, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la olan görüşmesine ilişkin de bir açıklama yaparak: “Sayın Cumhurbaşkanı ile oldukça verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Bu görüşmemiz sonucunda iki ülkenin, enerjiden inşaata, liman anlaşmalarından savunma sanayiye kadar pek çok konuda iş birliği içerisinde olmayı ve var olan işbirliklerimizin de geliştirilmesini kararlaştırdık. Türkiye çok büyük bir ülke ve biz de Türkiye’nin daha da büyümesinin bir parçası olmak, bunun yanında biz de bu ivmeden güç alarak kararlı bir şekilde büyümeye devam etmek istiyoruz.” şeklinde konuştu.

 Tom Clancy’s Rainbow Six Extraction GeForce NOW ‘a ekleniyor