Ekran kartı fiyatları adeta dibi gördü!

Ethereum madencilik gelirleri düşüşte

Ethereum ağındaki mining aktivitelerinin sona ermesi ile birlikte ekran kartı fiyatları adeta dibi gördü. 3 ay öncesine kadar 10 bin TL bandında olan ekran kartlarının fiyatı şu anda 3 bin TL’ye kadar düşmüş durumda. İşte detaylar.

Ekran kartı fiyatları adeta dibi gördü! Çok değil geçtiğimiz yılın Aralık ayında yanı 12 ay öncesinde 10000 TL gibi fiyatlara satılan ekran kartları şimdilerde 3000 TL gibi fiyatlardan satılmaya başladı.

RTX 3080 ekran kartı

Kripto paraların yaygınlaşması ve popülerleşmesi ile birlikte, mining yapan kişilerin sayısı da hayli artmıştı. Bilindiği üzere bazı kripto paraları üretmek için yüksek güçlü GPU yani ekran kartlarından faydalanılıyor.

Günümüz kurlarıyla bir ekran kartı kendi parasını 6 – 7 ay gibi bir sürede çıkartıyordu. Fakat ETH ağındaki miningin sona ermesiyle bu durum da ortadan kalkmış oldu. Hal böyle olunca ekran kartı fiyatları da adeta dibe vurdu.

nvidia harici ekran kartı

Şu anda piyasada ekran kartı bulmak çok kolaylaşmış durumda. İkinci el ekran kartlarının fiyatları da hayli düşük seviyelerde. Peki bu fiyatlar ne kadar daha düşmeye devam edecek?

ekran kartı 1

Ekran kartı fiyatları adeta dibi gördü!

Günümüzde mining ile uğraşanların çok büyük bir bölümü ethereum kazıyordu. Bitcoin’den sonra en değerli kripto para konumunda yer alan ETH kısa süre önce aldığı güncelleme ile mining desteğini sona erdirdi.

Bu seviyede pek çok kişinin sisteminin fişini çekerek ekran kartlarını satışa çıkarması bekleniyordu. Nitekim beklenen de oldu. Bu durumda piyasadaki kartların fiyatı da hızlı bir şekilde düştü.

Twitter iflas mı edecek? Elon Musk ne yapmaya çalışıyor?