Edge Ekranı nedir, ne işe yarar?

Edge Ekranı nedir, ne işe yarar

#İŞBİRLİĞİ

Samsung’un ilk olarak Galaxy Note Edge ile başlattığı furya S6 Edge ve S6 Edge+ ile hız kesmeden devam etti.

Anlaşılan hız kesmeye de pek niyetli gözükmüyor. Edge ekranı bilindiği üzere ya Ekranın sağında ya da hem sağında ve solunda yer alan köşeli bir ekran. Bu Ekranların 2’sini de istediğiniz şekilde özelleştirebiliyorsunuz. Galaxy Note Edge’in ekranı aktif Edge ekranı.

Galaxy S6 Edge ve S6 Edge+’larda ise Edge ekranları pasif. Pasif Edge: Kullanım alanına göre çıkan bir Edge ekranı demek. Yani buradan da anlaşıldığı üzere Edge konusunda Samsung kendini aştı diyebiliriz. Gelecek modellerde de bu Edge Ekranlarının hem aktif hem de pasif olması yani isteğe bağlı olması bekleniyor.

Hal böyle olunca da çoğu Kullanıcının kafası karışıyor. Kullanıcılar ya Galaxy Note Edge’i ya da Galaxy S6 Edge veya S6 Edge+’yı tercih ediyor. Özellikle Samsung’un Edge ekranı satışlarına da olumlu anlamda yansıyor. Gelecek zamanlarda Samsung’un rakiplerinin de Edge Teknolojisine kayması bekleniyor.

Apple ile satışlarda kafa kafaya giden Samsung, kendisine ciddi anlamda bir Kullanıcı Kitlesi edindi. Bu Teknolojiyle beraber Samsung, rakipleri: LG, HTC, Sony ve Microsoft ile de Makas Farkını ciddi anlamda açtı. Yani Edge’i olan Güney Kore’yi geçti diyebiliriz.

Lumia 650 Avrupa’da satışa çıktı!