Galaxy Note 5 mi? Galaxy S6 Edge + mı tercih etmeliyim?

Phandroid Note vs EdgePlus USB3

#İŞBİRLİĞİ

Son dönemin en önemli paradoksu olan “Galaxy Note 5 mi? Galaxy S6 Edge + mı tercih etmeliyim” sorunsalına çözüm arıyoruz!

Samsung dün yani 27.05.2015 tarihinde yaptığı ve oldukça samimi geçen basın toplantısı ile yeni nesil Galaxy Note 5 ve Galaxy S6 Edge +‘ı bizlere tanıttı. Biz de donanımgünlüğü olarak oradaydık ve tüm detayları sizler için yerinden takip ettik. Samsung Galaxy Note 5 ve Galaxy S6 Edge +, markanın bu güne kadar ortaya sunduğu “büyük ekranlı” en kaliteli telefonları oldu. Ülkemiz pazarına bu gün itibariyle giriş yapan iki telefonda donanım ve tasarım özellikleri ile kullanıcıların kafasını karıştırıyor. Sizler tarafından da en çok sorulan “Galaxy Note 5 mi Galaxy S6 Edge + mı tercih etmeliyim” sorusuna cevap aramaya başlamaya ne dersiniz.

Öncelikle her iki telefonun da teknik özelliklerini kısaca hatırlayalım.

Ekran Alıntısı

Görüldüğü gibi iki telefonun da teknik özellikleri birbirinin neredeyse aynısı. Bu noktada her iki telefon arasındaki en önemli fark; Note 5’de S-Pen özelliği olması, Galaxy S6 Edge +‘da ise yana doğru kıvrılan ve karşıdan bakıldığında görüntüyü elinizde tuttuğunuzu size hissettiren ekranıdır.

SAM_0168-1940x1389

Peki, neden Galaxy S6 Edge +’ı tercih etmeliyim?

Telefonun tasarımı sizin için her şeyin önünde geliyorsa Galaxy S6 Edge + her iki telefon arasındaki en iyi seçenek gibi görünüyor. 2015 yılı içinde incelediğimiz tasarımıyla öne çıkan 3 telefondan birisi olan Galaxy S6 Edge + (diğer iki telefonu merak edenler için anti parantez açalım; Oppo N3 ve LG G Flex 2) bu noktada en iyiyi sunuyor.

Tasarımı fonksiyonellikle de birleştiren Samsung Galaxy S6 Edge +‘da yeni bir Edge ekranı uygulaması kullanıyor. Edge menüsü Galaxy S6  Edge‘de yetersizde ama artık yeni nesil Edge ekranı kullanıcıya çok daha fazlasını sunuyor ve sadece kayıtlı kişilerin aranmasını değil sık kullandığınız programların da burada kısayol olarak bulunabilmesine olanak sağlıyor. Ekran kapalı olduğunda gelen bildirimlerse artık çok daha efektif kullanılabilecek. Bir Facebook ve WhatsApp bildirimini ekranı tamamen açmadan da görüntüleyebileceğiz. Buna ilaveten Edge ekranı kısayolunu ise ister sağ tarafta ister sol tarafta kullanabileceğiz.

Sg Edge Plus

Edge ekranının yeni tasarımı ve gelişmiş özellikleri sayesinde pil tarafında oldukça iyi işler ortaya koyacağını düşünmemize sebep olmakta. Galaxy S6 Edge +‘da kullanılan 3000 mAh bataryanın nasıl bir performans göstereceğini yapacağımız testlerde ortaya koyacağız. Artan ekran boyutuna rağmen Galaxy S6 Edge +’ın küçük kardeşi Galaxy S6 Edge‘den çok daha iyi bir performans göstereceğini söylemek (aynı şartlar altında) yanlış olmayacaktır diye düşünüyoruz.

Tasarım sizin için çok önemli ve fiyat konusunda da bir takıntınız yoksa Galaxy S6 Edge + bu noktada sizin tüm isteklerinizi karşılayacaktır. Hem şık hem de güçlü bir telefon kullanmak istiyorsanız biz size Galaxy S6 Edge +’ı öneriyoruz.

Peki, neden Galaxy Note 5’i tercih etmeliyim?

Donanım aşığı değilseniz ve telefonu sadece Facebook ve Instagram için kullanıyorsanız Galaxy Note 5 pek size göre bir telefon olmayabilir. Bu noktada (her iki telefon arasında) size yine Galaxy S6 Edge +‘ı önereceğiz.  Akıllı telefonunuzla bir şeyler yaratmayı tercih ediyor ve S-Pen teknolojisine aşinaysanız, bunların yanında farklı bir kullanıcı deneyimi yaşamak istiyorsanız ve tüm bunları 3000 TL gibi fiyatlar ödemeden yapmak istiyorsanız; Galaxy Note 5‘in sizin tüm ihtiyaçlarınızı karşılayacağından emin olabilirsiniz.

Samsung-Galaxy-Note5-GdgtC-06

2699 TL’lik satış fiyatıyla Galaxy Note 5 Android ekosistemini oldukça zorlayacak gibi görünüyor; zira Galaxy Note 5‘ten daha az donanımı daha pahalıya ya da neredeyse aynı paraya satan firmalar yok değil! Dolar kurunun alıp başını gittiği bir dönemde Galaxy Note 5 oldukça agresif bir fiyattan ülkemize giriş yaptı. Bundan dolayı açıkçası Samsung‘u kutlamak gerekiyor.

Galaxy Note 5, en iyi donanımı en iyi optimizasyonla sunmasıyla öne çıkıyor. TouchWIZ arayüzü halen maalesef bildiğiniz TouchWIZ arayüzü ve yine hala sorunları olan bir arayüz ama Samsung her geçen nesil arayüzünü geliştiriyor ve eskiye nazaran daha iyi bir kullanıcı deneyimini sunuyor. Yazılım tarafında da en son güncellemeleri diğer telefonlara göre daha önce alacağını düşündüğümüz Galaxy Note 5‘in Android M platformuna ilk geçiş yapacak telefonlardan birisi olacağını düşünüyoruz. Galaxy Note 5‘i tercih edenler için en önemli kriterlerden birisinin de “Güncelleme Desteği” olduğunu hemen belirtelim.

note-5-s6-edge+-official

Galaxy Note 5‘i daha önceki Note serisi telefonlardan ayıran en önemli unsurun, tasarım, tamamen yenilenmiş malzeme kalitesi ve oldukça geliştirilmiş S-Pen teknolojisi olduğunu belirtelim. Galaxy Note 5 için şunu söylemek sanırız yanlış olmayacaktır. Büyük meblağlar ödemeden (2899 TL ve üzeri fiyatlardan bahsediyoruz) Android ekosistemindeki en iyi telefona sahip olmak istiyorsanız Galaxy Note 5 tam size göre bir telefon.

Peki sizin tercihiniz hangi yönde?

iPhone 6s Plus’ın kutusu görüntülendi!