EBay üzerinden ABD askeri verileri satıldı

EBay üzerinden ABD askeri verileri satıldı

EBay üzerinden satılan bir cihazda eşi benzeri görülmeyen bir olay yaşandı. İşte tüm detaylar.

The New York Times’ın bildirdiğine göre, eBay üzerinden biyometrik yakalama cihazları satın alan Alman araştırmacılar, çoğu Irak ve Afganistan’dan olan kişilerin parmak izleri, iris taramaları, fotoğrafları, isimleri ve açıklamalarını içeren, hafıza kartlarında saklanan hassas ABD askeri verileri buldu. Rapora göre ABD Ordusu ile birlikte ve cihazlar yanlış ellere geçerse hedef alınabilir. Matthias Marx liderliğindeki Chaos Computer Club adlı bir grup araştırmacı, eBay’deki cihazlardan altı tanesini çoğu 200 doların altında satın aldı. The Intercept’in 2021’de Taliban’ın benzer ABD askeri biyometrik cihazlarına el koyduğuna dair raporu ortalığı karıştırdı.

EBay üzerinden ABD askeri verileri satıldı

Rapora göre sonuçlar karşısında insanlar “şok oldular”. Bir cihazın hafıza kartında 2.632 kişinin adlarını, uyruklarını, fotoğraflarını, parmak izlerini ve iris taramalarını buldular. Diğer meta veriler, cihazın Afganistan, Kandahar yakınlarında kullanıldığını gösterdi. 2013 yılında Ürdün’de başka bir cihaz kullanıldı.

Bir cihaz askeri bir müzayedede satın alındı ​​ancak satıcılar cihazın hassas veriler içerdiğinin farkında olmadıklarını söylediler.  Savunma Bakanlığı basın sekreteri Brig. Gene Patrick S. Ryder, Times’a “Cihazlardaki bilgileri incelemediğimiz için, bakanlık iddia edilen verilerin gerçekliğini doğrulayamıyor veya bu konuda başka bir yorum yapamıyor” dedi. Bu kapsamda daha fazla bilginin de ön plana çıkması bekleniyor. Ancak güvenliğin bu kadar basit kırılabilmesi şaşkınlık uyandırdı.

The Witcher Blood Origin, Netflix’in en düşük puanlarından birini aldı