Roketlerle askeri malzemeler taşınacak: ABD ordusu büyük projesini başlattı

Roketlerle askeri malzemeler

Yapılan yeni bir açıklamaya göre roketlerle askeri malzemeler taşınması planlanıyor. ABD bu konuda öncü ülke olma hedefine sahip. İşte konuyla alakalı merak edilenler.

Roketler genellikle askeri malzemeler taşımak için kullanılmıyor. Uzaya uydu fırlatma amacıyla tercih edilen roketler bundan sonra yeni bir programa dahil olacak. Devasa roketler kullanılarak Dünya üzerinde kargo taşımacılığı yapılabilecek. Burada roketleri cazip kılan neden hızlı olmaları.

Dünyanın uzak bir bölümünden başka bir uzak bölümüne gönderilen roketler sayesinde mesafeler çok kısa bir hale gelecek. ABD Hava Kuvvetleri bir konferansta bunu nasıl yapacaklarını paylaştı. Özellikle uzak bölgelere yapılacak operasyonlar için tercih edilecek.

Roketlerle askeri malzemeler kolaylıkla kullanılabilecek

ABD tarafından yapılan bazı açıklamalara göre en yeni roket sistemi öncelikli konular içerisinde yer alacak. Roket Kargo olarak isimlendirilen bu çalışmalar 47,9 milyon dolarlık bütçe kullanacak.

roketlerle askeri malzemeler

Herhangi bir roket Dünya’yı yaklaşık olarak 90 dakikada turlayabiliyor. Böyle bir hız eğer askeri konularda kullanılırsa ortaya devasa bir avantaj çıkabilir. Böylece 30 ila 100 ton arasındaki ağır yükler kolay bir şekilde taşınabilecek. Ancak bu roketlerin kim tarafından üretileceği henüz net değil.

SpaceX okyanusun üstünde uzay limanı inşa edecek: Çılgın proje diye buna denir

SpaceX şirketi tarafından geliştirilen Starship projesi ile birlikte 100 ton yük taşıma kapasitesi sağlanabilecek. ABD Hava Kuvvetleri muhtemelen bu teknolojiyi kullanacak. Ancak birçok kişi emekleme aşamasında olan şirketlerin tercih edileceğini söylüyor. Böylece küçük şirketlerin büyümesi de sağlanacak. Peki siz bu yeni askeri sistem hakkında ne düşünüyorsunuz?