Dyson süper robot süpürgeler geliştiriyor!

Dyson

Dyson süper robot süpürgeler geliştiriyor! Vakum mucidi Dyson’ın robot bilimine ilgi duyduğu bir sır değil. Altı yıl önce şirket, ileriye dönük otomasyon ile biraz adım dışı inovasyonun mükemmel bir karışımı olmayı başaran Dyson 360 Eye robotik elektrikli süpürgesini tanıttı (süpürgede önce Wi-Fi bağlantısı yoktu ama kamera düzeneği bir navigasyon sistemi olması için neredeyse on yıl önce  ilk ürünlere bile koyulmuştu.)

Dyson süper robot süpürgeler geliştiriyor! Bugünlerde ABD’de, Dyson 360 Eye satın bile alamıyorsunuz ancak bu şirketin robotik emellerinin bittiği anlamına gelmiyor.

Dyson, bu hafta çok fazla tantana olmadan, şirketin “çok gizli” robotik çalışmasına bir bakış sunan bir video yayınladı. Kurucu ve CEO James Dyson’ın oğlu Jake Dyson tarafından sunulan video, Dyson‘ın ev robotik sistemler için devam eden çabalarına ender bir bakış sunuyor.

Dyson süper robot süpürgeler

Londra, Wiltshire’daki Hullavington Havaalanı’nda bir çift büyük hangarın önünde duran Dyson, şirketin “robot teknolojisinde büyük bir geleceği” olduğunu ve Imperial College araştırmacılarıyla, insanlara zaman kazandırabilecek ve daha iyi performans gösterebilecek her türlü otomatı geliştirmek için çalıştığını söyledi.

Dyson süper robot süpürgeler geliştiriyor!

Robotlar, en azından açıkça görebildiklerimiz (videoda bazı süper gizli şeyler bulanıktı), eklemli robot elleriyle çocuk oyuncaklarını zekice yerden almak, küçük bir Dyson Vakum ile donatılmış bir robot koluna bir oturma odası koltuğunu temizlemek için rehberlik etmek, kanalizasyondan tabakları kapmak ve robotik görüş kullanmakla meşguldü.

Dyson süper robot süpürgeler Dyson, robotların (ve giyilebilir cihazların) “Dyson’ın geleceği” olduğunu ve araştırma projelerinin artık olgunlaştığını söylese de, gerçek şu ki, bu Dyson robotlarından herhangi birinin evlerimizde görünüp görünmeyeceğini veya ne zaman görüneceğini söylemek mümkün değil. Ancak Dyson, bu robot araştırmasından öğrendiklerinin, tüketiciler için işlevselliklerini ve performanslarını artırmak için mevcut ürünlere geri bildirimde bulunduğunu söyledi.

Dyson süper robot süpürgeler

Gerçek şu ki, bu bir ürün lansman duyurusu değil, Dyson’ın işe alım videosu. Dyson, diğer şeylerin yanı sıra bir robot beyni üzerinde çalışmak üzere 700 mühendis kiralamak istediğini söylüyor. Ancak bu “beynin” nereye gidebileceği belirsiz. Videoda gördüğümüz robotların çoğu robot parçaları: kollar, eller ve görüş sistemleri. Dyson hiçbir noktada bir köşeyi dönüp insansı bir Dyson robotuna dönüşmedi.Ama dürüst olmak gerekirse, araştırma merkezinin tamamını görmedik. O iri yarı robot her yerde gizlenmiş olabilir…

Google katlanabilir telefon bir kez daha ertelendi