Dyson Türkiye’deki ikinci servis merkezini açtı

Servis Merkezi

Ankara Kentpark’ta hizmet vermeye başlayan Dyson Servis Merkezi ; uzman teknisyenler aracılığıyla arızalı ürünü getiren kullanıcılara aynı gün içinde tamir hizmeti sunarken, servis yoğunluğuna bağlı olarak ürünlerin büyük çoğunluğunu 1 saat içinde teslim edebiliyor.

 Sorun yaşayan kullanıcılar müşteri hizmetlerine ulaştığında, kendisini çok deneyimli ve bilgili bir ekip karşılıyor. Kullanıcının talebine göre, örneğin arızaysa, cihaz üzerinde çeşitli test ve yönlendirmelerle, sorunun giderilip giderilemeyeceği kontrol ediliyor.

İhtiyaç olması halinde görüntülü bağlantı yöntemiyle arızalı cihaz görülerek kullanıcıya destek sağlanıyor.

Pek çok sorun telefondayken çözülebilirken; tamir ya da parça değişimi gerektiren durumlarda, cihazda oluşan her türlü arıza garanti süresi içerisinde ücretsiz olarak gideriliyor. Cihazın servise alınması gereken durumlarda kullanıcının yaşadığı ile göre kurye ya da kargoyla adresinden alım sağlanıyor.

 Servis Merkezi

Dyson Servis Merkezlerinde kargo, kurye ve dileyen kullanıcıların servis merkezinde bulunan mağazaya ürünü elden teslim etmesi seçenekleriyle gün içerisinde yüzlerce kişiye hizmet veriliyor. Servis merkezlerine cihazını teslim eden kullanıclara ürünleri saatler içinde tamir edilerek teslim ediliyor.

Servis merkezine ulaşım imkanı olmayan kullanıcılar, Dyson müşteri hizmetlerini arayarak bir bildirimde bulunduklarında, kuryeler aynı gün içerisinde adreslerden ürün alımını gerçekleştiriyor. Böylece kargo süreçlerinde olduğu gibi uzun süreli beklemeler ve belirsizlikler yaşanmıyor.

Ürün merkeze ulaştıktan sonra gerekli işlemin tamamlanıp, kullanıcıya yeniden gönderilmesi 24 saat içinde tamamlanıyor. Her aşama kullanıcılara SMS ve mail yoluyla güncel şekilde bildiriliyor.

Son olarak dyson.com.tr üzerinden verilen live demo hizmetiyle kullanıcılar tamir hizmetlerinden bağımsız olarak herhangi bir Dyson satış noktasına gitmeden ürün tanıtım hizmeti alıp eğer arzu ederse ürün satın alımı gerçekleştirebiliyor.

Daha fazla bilgi ve destek için tüketiciler [email protected] e-posta adresinden veya Pazartesi-Cumartesi günleri 09.00-21.00 saatleri arası, 0850 532 11 44 numaralı telefonu arayarak, veya haftada 7 gün 09:00-24:00 saatleri arasında Whatsapp aracılığıyla ve MyDyson App üzerinden yönlendirmeler vasıtasıyla Dyson’a ulaşabiliyor.

 Servis Merkezi

Dyson Teknolojisi Avcunuzun İçinde

Yazılım ve bağlanabilirlik konusu Dyson’ın önem verdiği konulardan bir diğeri. Bunun temel taşlarından biri olan MyDyson uygulaması da Dyson kullanıcılarına bir hizmet ekosistemi sağlamak için ürün yelpazesindeki bağlantılı ürünlerle entegre şekilde çalışıyor.

MyDyson, kullanıcıların sahip oldukları ürünlere ve kişisel ihtiyaçlarına göre uyarlanmış içerikler ve haberler sunuyor. Ürünlerin kullanım, bakım ve onarım ipuçları ve tavsiyelerinin yanı sıra saç şekillendirme ve temizlikle ilgili bilgiler sağlayan MyDyson uygulaması sayesinde, tükenen Dyson ürünleri stoğa girdiğinde de kullanıcılara bilgilendirme yapıyor.

Realme 11 Pro+ inceleme: Türkiye’de üretilen belki de en iddialı telefon!