Dyson Pure Hot + Cool ısıtma, soğutma ve hava temizleme makinesi

ko1

#İŞBİRLİĞİ

Dyson, gelişmiş bir vantilatör gibi çalışan Pure Cool serisi ile oldukça fazla beğeni topladı. Bunu bilen Dyson bu ürün ailesini geliştirerek Dyson Pure Hot + Cool  adı altında bir ısıtma sistemini entegre etmeyi başardı.

Sadece yazın değil artık kışın da rahatlıkla kullanılabilen Dyson Pure Hot + Cool ile tanışın.

Dyson Pure Hot + Cool ürününe uzaktan baktığınızda onun hemen bir Dyson olduğunu anlayabiliyorsunuz. Meraklı gözleri kendine çeken ve Futuristik bir tasarıma sahip olan bu ürün, artık Dyson’un bir imzası olan halka hava akımı tasarımı kullanıyor. Dyson Pure Cool’a çok benzeyen bu yeni ürün boyut olarak daha küçük tasarlandı. Bunun nedeni sadece tek parçadan oluşuyor olması. Yani birçok birleşenin bir arada çalışması bu üründe söz konusu değil.

dyson

Dyson ürünlerde olduğu gibi bu ürünün işçiliği ve malzeme kalitesi üst seviyelerde. Keskin kenarlardan kaçınan Dyson, bu üründe de yuvarlak hatlar kullandı. Dış yüzeye baktığımızda kaliteli bir plastik hemen göze çarpıyor. Oldukça sağlam olan bu plastik ne yazık ki düşmelere karşı çok dayanıklı değil. Yani bu ürünü yüksek bir yerde kullandığınızda mutlaka dikkat etmelisiniz.

Kullanımı

Dyson Pure Hot + Cool, birlikte gelen kumanda ile kontrol ediliyor. İsteyen kullanıcılar Dyson’un ücretsiz uygulamasını telefonlarına yükleyerek ekstra özelliklere de sahip oluyorlar. Bu esasında önemli bir özellik. Çünkü cihazın üzerinde sadece bir güç düşmesi ve LCD bilgi paneli yer alıyor. Cihazın üzerinde ayarlamalar yapmak için ekstra düğmeler bulunmuyor.

Bu yüzden uzaktan kumandayı gözünüz gibi bakmanız gerekiyor. Bunu bilen Dyson, cihazın üzerinde bir alan belirlemiş durumda. Bu alan uzaktan kumandayı bir mıknatıs yardımı ile tutuyor.

Dyson

Unutmadan. Cihazı uzaktan kontrol etmek için uzaktan kumandanın cihazı birebir görmesi şart. Arada herhangi bir cisim olduğunda kumanda sinyali cihaza ulaşmayacaktır.

Cep telefonunun uygulamasını kullandığınızda ise önce Bluetooth ile bağlantıyı sağlıyorsunuz. Ardından da evin WLAN modemine kablosuz bağlantıyı ayarlıyorsunuz. Bunu yaptığınızda birçok bilgi ve ayarlar karşınıza çıkıyor. Bu uygulamanın en büyük avantajı evde olmazsanız bile bu ürünü uzaktan kontrol edebilmeniz.

Kumandaya geri döndüğümüzde çok basit bir kullanıma sahip 10 tuşlu bir kumanda ile karşı karşıya kalıyorsunuz. Hava akımını 10 kademeli olarak ayarlamanız mümkün. İki tuşa basarak sıcaklığı 37 dereceye kadar yükseltmek oldukça kolay.

Üründe beğendiğimiz bir özellik sıcaklığı ayarladığınız an sıcak hava üflemesi. Dyson, benzer ürünlerle kıyasa kullanıcıyı bekletmiyor ve işlemi anında gerçekleştiriyor. En üst seviyede 2000 Watt’lık bir güç tüketimine sahip olan bu ürün 15 dakika ile 9 saat arasında bir çalışma süresi olarak ayarlanabiliyor.

Dyson

45 dereceden 350 dereceye kadar bir döngü acısına izin veren bu ürün öne ve geriye 20 derece olarak da eğilebiliyor. Öne ve geriye eğilme manuel yani elinizle yapmanız gerekiyor.
Üründe beğendiğimiz diğer bir özellik oto modu.

Bu mod ortam havanın kalitesine göre çalışıyor. Ortamın havası kaliteli ise cihaz kendi kendini kapatıyor. Kirli bir hava var ise temizleyene kadar da çalışıyor. Dyson’ın uygulamasında hava kirliliği seviyesini ayarlayabiliyorsunuz. Ürünü çok hassas modundan hassas moduna geçirebiliyorsunuz.

Ayrıca hedef sıcaklığa ulaştığında cihaz ısıtmayı durdurması da önemli bir artı. Sıcaklık düşmeye başladığında Dyson yeniden devreye girerek oda ısısını hedef sıcaklığa yükseltiyor. Bu sayede Termostat kontrolü ile enerji tasarrufu sağlanıyor.

Dyson Pure Hot + Cool ısıtma, soğutma ve hava temizleme makinesi

Filtreler

Dyson Pure Hot + Cool Hepa ve aktif karbon filtre olmak üzere iki adet filtreye sahip. Bu filtreleri ürünün alt kısmına yerleştiriyorsunuz. 200 kez katlanmış 9 metrelik borosilikat mikrofiberden yapılmış Hepa filtre 0.1 mikron büyüklükteki tüm partikülleri %99.95’lik bir başarı oranı ile filtreleyebiliyor.

Aktif karbon filtre ise Yoğun bir karbon kristal tabakası kullanılarak tasarlandı ve daha gözenekli hale getirmek için oksijenle işlemden geçirildi. Bunun anlamı, karbonun yüzey alanını artırarak, formaldehit, benzen ve NO2 gibi gazları tutmaya yardımcı olması.Yani daha çok kokuları ve gazları filtrelemesi.

Dyson

Dyson, ilk olarak ortamdaki havayı çekiyor. Ardından bu havayı iki filtreden geçirerek yukarıya, yani halka hava akımına gönderiyor. Halkaya baktığınızda ince kanalların yer aldığı görülüyor. Temizlenen hava bu ince kanallara gönderilerek, tüm halkaya eşit olarak dağılarak preslenerek dışarıya atılıyor.

Halkanın tasarımına baktığınızda üst tarafının düz ve geniş olduğu görülüyor. Bu alanda dış ortamdan hava alınarak ekstra bir basınç sağlanıyor ve filtrelenmiş hava da yüksek bir şiddetle ortama salınıyor. Dyson işte bu teknolojiyi Air Multiplier olarak adlandırıyor.

Unutmadan. Dyson Pure Hot + Cool önünden (ileri projeksiyon) ve arkasından (difüze projeksiyon) çıkan 2 hava akışıyla havayı karıştırıp dağıtabiliyor.

Dyson

Air Multiplier

Dyson Pure Hot+Coll üç akıllı sensörüyle en ufak partiküllerden alerjenlere, gaz ve kokulara kadar odada bulunan tüm hava kirliliğini otomatik olarak ölçüyor ve temizliyor. Air Multiplier teknolojisiyle saniyede 290 litreden fazla temiz hava üretme kapasitesine sahip. Cihazdan çıkan temiz havayı ısıtmak için seramik levhalar bulunuyor.

Air Multiplier teknolojisi sadece teorik olarak değil gerçekte de hissedilebiliyor. Gerek sıcak gerekse de soğuk olsun, cihazı en yüksek derecede ayarladığınızda hava akımını 5 metreden hissedebiliyorsunuz.

Dyson

Benzer bir durum hava temizleme özelliği için de söyleyebiliriz. Ürünü küçük bir odada çalıştırıp, belli bir süre sonra içeriye girdiğinizde temiz havayı hemen fark ediyorsunuz.

Bebekler, çocuklar ve alerjik hastaları bulunanlar başta olmak üzere sağlıklı bir solunum için uygun koşulları sağlayan Dyson Pure Hot Cool, bulunduğu odada eşit ısı ve serinlik sağlıyor. Bu da özellikle alerjisi olan kişiler için çok çok önemli bir avantaj. Bu sayede yaşam kalitenizi yükseltmeniz mümkün.

Peki bu ürün ne kadar sesli? Dyson en performanslı çalışmada 60 Desibellik bir gürültü oranına sahip. Bunun anlamı bir sohbet ortamındaki gürültü oranına eşit olması. Yani kullanıcıya ciddi bir rahatsızlık vermemesi. Ortalama çalışmada bu değer 50 desibele iniyor.

En düşük güçte ise ortalama 40 desibelde çalışıyor ki akşam ev ahalisi uyuduğunda ve sessizlik hakim olduğunda bu ürünü neredeyse hiç duymuyorsunuz.

Dyson

Sonuç

Üç fonksiyonu bir arada bulunduran Dyson Pure Hot+Cool Havayı Temizleyen Isıtıcılı Fan, tek bir cihazla birden fazla işlevi size bir arada sunuyor. Dyson Pure Hot + Cool , Dyson’un kuşkusuz en fonksiyonel ürünlerinden biri. Oldukça başarılı bir ısıtmaya sahip olan bu ürün, yazın da odaları soğuk tutmasını da çok iyi biliyor. Hava temizleme özelliği çok büyük alanlarda pek hissedilemiyor, fakat ürünü bir odaya koyduğunuzda bu özelliğinin gayet iyi çalıştığını hissedebiliyorsunuz.

Üründe beğendiğimiz bir özellik kullanımı çok kolay olması. Ama bundan da güzeli uygulamanın fonksiyonelliği. Kontrol ve analizleri anında görebilmeniz önemli bir detay. Analizlere bakarak kendinizi daha güvende hissedebiliyorsunuz.

Beğendiğimiz diğer bir özellik ise makinenin dahilinde yer alan sensörler. Dyson, her filtrenin ne zaman değişmesi gerektiğini size gösteriyor. Öyle ki her filtreyi ayrı ayrı izliyor. Kurduğunuz uygulama, filtrelerden birinin değiştirilmesi gerektiğinde size söylüyor.

Ürünün tek dezavantajı elbette ki fiyatı. Bu ürün kesinlikle uygun fiyatlı bir ürün değil. Fakat teknoloji entegrasyonuna baktığınızda ve sonuçlar almaya başladığınızda Dyson Pure Hot + Cool’un kesinlikle parasını hak ettiğini söylemeliyiz.

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”

Mi 10T Pro akıllı telefon incelemesi: 144Hz devasa ekran!