Dünyanın en fakir ülkeleri açıklandı: Türkiye kaçıncı sırada?

Dünyanın en fakirleri

Bloomberg yaklaşık olarak 5 yıldır Dünyanın en fakir ülkeleri sıralaması yapıyor. Bu sıralamayı gerçekleştirirken kullandığı 2 farklı değişken bulunuyor. Bu değişkenlerden ilki enflasyon, diğeri ise işsizlik oranları oluyor.

Yaklaşık olarak 5 yıldır devam eden Bloomberg en fakir ülkeler sıralaması, pek de farklı bir tabloya şahit olmadı. Listenin ilk 5 ülkesi her zaman olduğu gibi yine aynı kaldı. Bilindiği üzere Dünyanın en fakir ülkesi olarak bilinen Venezuela, açık ara birinci oldu. Venezuela’da enflasyon oranı şu an %8 milyon civarlarında

Dünyanın en fakir ülkeleri sıralamasında Türkiye’ye kötü haber

Ekonomistlerin tahminlerinin dayanan güncel endekste, Türkiye 30.2 puan aldı. 3. sırada bulunan Güney Afrika, geçen yıl 5 olan puan farkını 2019 itibarıyla 2.1’e indirmeyi başardı. Türkiye ise yine 4. sırada yer aldı.

enflasyon

Türkiye’nin bu kadar kötü bir ekonomik tablo ile yüz yüze gelmesinin en önemli nedeni gıda enflasyonu. Mart ayında yıllık enflasyon %19.71 olurken, gıda enflasyonu ise %30 oldu.
Bir de madalyonun öteki yüzü var. Bloomberg’in endeksinde puanı en düşük olan ülkeler de bulunuyor. Bunlar içerisinde listenin en sonunda; İsviçre ve Singapur yer alıyor. Bu ülkeler refah seviyesi bakımından Dünyanın en iyi ülkeleri olarak görülüyor.

Bu tablonun ortaya çıkmasındaki ana etkenlerden biri de doların hızlı yükselişi. Sizce Türkiye’nin 62 ülke arasından 4. olması nasıl değerlendirilebilir? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

ePTTAVM ile tanzim satışları artık internette!


Yorumlar kapatıldı.