Instagram kronolojik sıralama özelliğini getiriyor: Yeniliklere devam

Instagram araştırması şaşırtıcı bir sonuç ortaya koydu

Dünyanın en büyük sosyal medya platformları içerisinde yer alan Instagram kronolojik sıralama özelliği ile gündeme geldi. Hadi gelin bu yeni özellik ile ilgili detaylara birlikte göz atalım.

Instagram kronolojik sıralama özelliği ile gündemde. Bu özellik bugüne kadar bazı kullanıcılar tarafından talep edilmişti. Ancak Meta şirketi uzun bir aradan sonra bu özelliği aktif hale getirmeye hazırlanıyor. Dilerseniz ilk etapta şirketin algoritma macerasına bir göz atalım. Her şey 2016 yılında alınan bir karar ile başlamıştı.

Instagram platformu 2016 yılında alınan bir karar ile birlikte algoritma kullanmaya karar verdi. Bu algoritma tamamen kişilerin zevklerine göre düzenlendi. Mesela sürekli olarak ayakkabı paylaşımları yapan hesapları takip ederseniz akış bölümünde ve anasayfada karşınıza genellikle ayakkabılar ile ilgili içerikler gösteriliyor.

Instagram kronolojik sıralama özelliği kazanıyor

Instagram platformu tarafından getirilen yeni özellik ile birlikte algoritmalar bundan sonra çıkış tarihine de önem gösterecek. Yani daha çok dans ile ilgili içerikler izliyorsanız elbette karşınıza dans konusunda ön planda olan içerikler çıkacak. Fakat bu defa kronolojik bir sıralama yapılacak.

Instagram kronolojik sıralama

Instagram tarafından getirilen bu yeni özellik ile birlikte içeriklerin çıkış tarihi büyük bir önem kazanacak. Size çıkış tarihi yakın olan içerikler daha öncelikli olarak gösterilecek. Böylece eski videolar ve fotoğraflar ile karşılaşma ihtimaliniz daha düşük olacak. Instagram bu özelliği 2022 yılının ilk çeyreğinde kullanıcılara sunmaya hazırlanıyor.

Instagram hesap çalma (2021) güncel program

Instagram kronolojik sıralama özelliği Android ve iOS ekosistemlerinde aynı anda yer alacak. Yani bu konuda herhangi bir ayrım düşünülmüyor. Birkaç ay içerisinde akış ve ana sayfanın değişme ihtimali yüksek. Peki siz bu özellik hakkında ne düşünüyorsunuz?