Türkiye mutluluk anketi sonuçlandı: Mutlu muyuz?

Türkiye en mutsuz ülkeler

Ipsos Araştırma tarafından yürütülen Türkiye mutluluk anketi sonuçlandı. Aslında bu anket sadece Türkiye için yapılmadı. Birçok ülke bu anketin içinde. Türkiye mutluluk oranına hadi gelin birlikte göz atalım.

Son yapılan çalışmalarla birlikte Türkiye mutluluk anketi, iyiden iyiye ortaya çıkmaya başladı. Aslında son zamanlarda yaşananlardan ve vahim durumlardan dolayı az çok mutluluk oranını tahmin etmişsinizdir. 27 ülkeden 19 bin 516 katılımcı ile birlikte yapılan anketlerde, mutlu olduğunu söyleyenlerin oranı yüzde 63 civarında. Bu rakam 11 yıl öncesine göre bir hayli düşük. Türkiye’de de mutlu insan sayısında gözle görülür bir düşüş yaşanmış.

Türkiye mutlu bir ülke mi?

Bundan 11 yıl kadar öncesi ile kıyaslandığında; ilişkiler, sağlık ve güvenlik mutluluğa çok daha fazla etki ediyor. Bu durum aynı zamanda, mutluluk üzerindeki etkilerin de çok fazla değiştiğini ortaya koyuyor. Ülkedeki mutluluk oranı yüzde 59 civarında. Yani aslında mutsuz bir ülkeyiz.

Türkiye mutluluk anketi

Mutluluk kaynakları da değerlendirildiğinde Türkiye’nin en büyük mutluluğu sosyal medya. Dünya çapında sosyal medyanın mutluluğa etkisi yüzde 45 seviyelerindeyken Türkiye’de bu oran yüzde 70’e kadar çıkabiliyor. Türkiye’de mutluluk oranı son 9 yılda %89 seviyelerinden %59 dolaylarına kadar çıktı. Bu durum çok daha fazla kişinin mutsuz olmasının bir sonucu.

Dünyanın en mutlu ülkesi ise Çin oldu. Bu ülkedeki mutluluk oranı yüzde 93 seviyelerinde. Hollanda ve Suudi Arabistan ise en mutlu diğer ülkeler olarak kendisine yer buldu. Sizce Türkiye mutlu bir ülke mi? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.