Dünyanın En İyi Teknoloji ve Mühendislik Üniversiteleri

mezun

#İŞBİRLİĞİ

Dünyanın en iyi teknoloji ve mühendislik üniversiteleri hangileri? Hangi üniversiteler bu alanlarda en iyi eğitimi veriyor? Dünyanın dört bir yanından teknoloji alanında en ileri üniversiteleri derledik.

Teknolojinin hızlı gelişimi ve hayatımızın her alanına girmesi bu konuda alınacak eğitimin önemini de bir hayli artırdı. Hızla gelişen teknolojiye sadece ayak uydurmak değil, yön vermek isteyen gençler bu alanda en iyi eğitimi veren üniversiteleri hedefliyorlar. Peki dünyanın en iyi teknoloji ve mühendislik üniversiteleri hangileri?

Tüm dünyadaki üniversiteleri değerlendiren Times Higher Education (THE) adlı dergi, yayınlanan makale sayısı, araştırmaları ve bunların bilim dünyasına etkisi gibi kriterlere göre sıralama yapıyor. Bunun yanı sıra üniversiteler belli konulara göre de kategorilere ayrılıyor.

Tüm dünyada saygınlığı olan THE’ın belirlediği kategoriler arasında genel mühendislik ve teknoloji de yer alıyor. Biz de bu alanlarda dünyada en iyi programlara sahip üniversiteleri sizler için derledik. Dünyanın en iyi teknoloji ve mühendislik üniversiteleri THE tarafından hazırlanan listeyle karşınızda.