Dünyanın en hızlı otomobilleri (2018)

dünyanın en hızlı otomobilleri

#İŞBİRLİĞİ

Bir otomobil ne kadar hızlı gidebilir? Bu yazımızda dünyanın en hızlı otomobillerini sizlerle paylaşacağız. İşte 2018’e damga vuran dünyanın en hızlı otomobilleri.

Hız tutkusu, genel olarak desteklenen bir kavram değil. Malum, motorlu taşıtlarla hız yapılması çoğu toplumda pek hoş karşılanmıyor. Yine de bu tutkusunda ısrarcı olan, hız yapmaktan haz alan insan sayısı pek de az sayılmaz.

Ülkemizi baz alarak konuşacak olursa, şehir için hız limiti ortalama 50KM/S iken şehirler arası otobanlarda ise bu 120KM/S’ye kadar çıkabiliyor. Gelin görün ki son model arabaların kadranlarında 220KM/S’den aşağıya bir hız görmek pek mümkün değil. Doğal olarak sürücüler, zaman zaman belirlenen hız limitlerinin çok üzerine çıkabiliyorlar.

Her ne kadar otomobillerle aşırı hız yapılmasını onaylamasak da bugün sizlerle dünyanın en hızlı otomobilleri listesini paylaşacağız.

Bu otomobilleri gördükten sonra, “bunlar otomobilse, bizim kapının önünde duran ne?” şeklinde bir soruyu kendinize yöneltebilirsiniz.

Dünyanın en hızlı otomobilleri listemize geçmeden önce belirtelim. Bu araçların hemen hemen hiç biri ülkemizde satılmıyor. Şayet satılsa bile böyle bir canavarı almak, çok kişiye nasip olmayacaktır.

İşte dünyanın en hızlı otomobilleri!

10) McLaren F1

MCLAREN F1

6.1 litrelik BMW M V12 motorunu kullanan McLaren F1 yıllara meydan okumaya devam ediyor. Bir zamanların en hızlı otomobili olan McLaren F1, saatte 388 km hıza ulaşabiliyor. 2018’deki güncel verilere göre MC F1 dünyanın en hızlı 10. otomobili konumunda.