2019 Cenevre Otomobil Fuarı’ndaki en hızlı ve pahalı 10 otomobil!

en hızlı ve pahalı 10 otomobil

#İŞBİRLİĞİ

2019 Cenevre Otomobil Fuarı’nı geçtiğimiz hafta geride bıraktık. Bu; markalar, otomobil gazetecileri ve kullanıcılar için oldukça yoğun geçen iki hafta oldu. Bu çılgın tempo biteli ise birkaç gün oldu. Biz de bu sakinliği fırsat bildik ve gerekli araştırmaları yapıp, fuarda sergilenen en hızlı ve pahalı 10 otomobil için bir liste hazırladık.

Hızlı ve pahalı arabaları hepimiz severiz. Ferrari, Lamborghini ve Bugatti bunlardan en iyi bildiklerimiz. Tabii bu arabaları üreten Ginetta ve Pininfarina gibi ismini bile bildiğimiz birçok marka var. Aslında bilip bilmemek çok da önemli değil. Çünkü bilsek bile bu tür arabaları gerçekte görmemiz çok zor. -Tabii Beverly Hilss’de lüks bir otelde vale değilsek-

Öte yandan bazen paramızın olması da hiçbir şey ifade etmez. Bu tür markalar tüm modellerini sınırlı sayıda üretirler. Genellikle de hepsi üretim başlamadan biter. Yani bunları sipariş eden ultra-zengin müşteriler çoğu zaman milyonlarca dolar karşılığında aldıkları bu otomobillerin neye benzediğini bilmezler. Ancak onlar; mükemmel tasarımları ve çok güçlü motorları -bazen kaputun altında 1000 beygir yatabilir- ile kaliteli ve ayrıcalıklı birer sanat eseri aldıklarını çok iyi bilmeliler. Onlar bir yana biz de “Ne olur ne olmaz, belki 2020’de milli piyango bize çıkar da bunlardan birini satın alırız” diyerek, her biri birbirinden özel bu sanat eserlerine yakından bakalım dedik. Bu kapsamda birkaç gün önce biten 2019 Cenevre Otomobil Fuarı‘nda sergilenen en hızlı ve pahalı 10 otomobil için bir liste hazırladık.

James Bond, V12’yi elektrikli bir Aston Martin için terk edecek!

Listemize geçmeden bazı gerekli bilgileri verelim.

Öncelikle bu listede rekabetin oldukça zor olduğunu göreceksiniz. Çünkü listedeki otomobillerin maksimum hızlarındaki fark sadece saatte birkaç kilometre, 0-100 hızlanma sürelerinde ise saniyenin onda biri kadar oynayabiliyor. Hepsi 3 saniyenin altında 0-100 km/s ulaşabildikleri için bunlar otomobil dünyanın gelmiş geçmiş en gelişmiş makineleri. Sadece tek korkuları benzinlerinin bitmesi.

Son olarak, Cenevre’de bu 10 modelden çok daha fazlası sergilendi. Bizse aralarında markalarının teknik verilerini en eksiksiz biçimde açıkladığı modelleri seçmeye çalıştık. Sıralama yaparken sadece maksimum hız ve 0-100 km/s hızlanma verilerini referans almadık. İşin içine; beygir gücü, tork ve fiyat gibi başka birtakım parametreleri daha kattık.

İşte karşınızda 2019 Cenevre Otomobil Fuarı’ndaki en hızlı ve pahalı 10 otomobil!

 

10- Ginetta Akula

en hızlı ve pahalı 10 otomobil (10)

Motor: 6.0 L V8

Güç-tork: 612 HP – 700 Nm tork

0-100 km/s hızlanma: 3.2 saniye

Maksimum hız: 320 km/s

Fiyat: 400.000 dolar