Avrupa’nın En Güvenli Küçük Otomobilleri!

Avrupanın En Güvenli Küçük Otomobilleri

Avrupa’nın en güvenli küçük otomobilleri belli oldu. Tutumlulukları, şehir içi kolay kullanımlarıyla, az benzin tüketmeleri ile ve en küçük yerlere bile park etme başarıları ile küçük otomobiller, özellikle Batı Avrupa pazarının baş tacı.

Gerçi artık eskisi kadar küçük olmadıklarını söylesek de, halen amaca hizmet ediyorlar. Şimd pek çok B sınıfı otomobil, bagaj hacmi ve iç genişlik açısından ağabeyleri ile kapışabiliyor.

Peki ikinci elde tercih edilmesi gereken, en sorunsuz küçük otomobiller hangileri? Elimizdeki verilere ulaşırken, DEKRA ve TÜV raporlarından bir dosya oluşturduk.

OPEL CORSA

Listenin zirvesine yerleştirdiğimiz Opel Corsa, eminiz bir çok okuyucumuz için sürpriz olmuştur. Şunu önemle belirtmeliyiz ki, değerlendirmelerimizde yanlızca nispeten yeni modelleri göz önüne aldık. Eskinin bol paslanan ve sürekli sorun çıkartan Corsa’ları artık yok. Alman araştırma şirketi DEKRA, 2011’de yaptığı testlerde Corsa’yı, Audi A6 ile birlikte Avrupa’nın en sorunsuz aracı ilan etti.

TÜV’de geri kalmayarak, Opel’in önceki nesillere göre çok ciddi bir atılım gösterdiğini duyurdu. Muayene edilen Corsa’ların sadece yüzde 4.4’ünde sıkıcı sayılabilecek sorunlar ortaya çıktı. En fazla şikayet gereğinden fazla gıcırdayan frenlere yönelik oldu. Bazı modellerde ön aks körükleri erken aşınsa da, söylediklerimiz haricinden önemli bir sorun yaşanmadı.

Yeni Nesil Toyota Yaris 2013

TOYOTA YARİS

Toyota Yaris, her zamanki gibi listede kendisine yer bulmayı başardı. Gerekli değerlendirmeler henüz yapılmadığı için bir önceki Yaris esas alındı.Yaris, pek çok rakibinden geniş iç hacmine rağmen, düşük bagaj hacmiyle eleştirildi. Kontrol ünitesinde zaman zaman yağ sızmaları yaşandı debriyaj balataları umduğumuzdan hızlı aşındı. Yine de Toyota, genel başarısıyla listemizde yer bulmayı başardı.

MITSUBISHI COLT

Ne kadar şaşırtıcı; listemizde bir Japon otomobili daha var. Japon üreticiler sorunsuzluklarıyla efsane olmuş durumdalar ve Mitsubishi de istisna değil. Colt hakkında, fazla olumsuz şey yazmak imkansız. Tekerlek ve yol gürültüsünü içeri alma eğilimi, fren disklerinin ve debriyaj balatalarının gereğinden hızlı aşınması, aracın olumsuz yönlerinden.

TÜV testlerinde, yüzde 5.2 oranında kapıların altında pasa rastlansa da, Colt yapılabilecek en iyi seçimlerden biri.

Office for iPad’in Büyük Başarısı