Dünyanın en değerli şirketi bakın hangisi oldu: Apple zirveden düştü

Apple yeni parola sistemi

Dünyanın en değerli şirketi Apple listede geriye düştü. Hadi gelin konu ile ilgili merak edilen detaylara birlikte bakalım.

Bugünlerde dünyanın en değerli şirketi koltuğu sürekli değişiyor. Yaşanan bazı dalgalanmalar nedeniyle ekonomik göstergeler bazı hisse senetlerinin sert bir şekilde aşağı çekilmesine neden oldu. Özellikle Apple bu konuda en fazla mağduriyet yaşayan şirket olarak ön plana çıkıyor.

Dünyanın en değerli şirketi

ABD’li teknoloji devi Apple hisse senetlerinde negatif hareketler ile karşı karşıya. Bu durum Suudi Arabistan merkezli petrol şirketi olan Aramco karşısında elinin zayıflamasına neden oldu. Teknoloji devi tahminlerin çok daha ötesinde hisse kaybına uğradı.

Dünyanın en değerli şirketi geriledi

Suudi Arabistan için son derece önemli olan Aramco 2,42 trilyon değerlemeye ulaştı. Ülkenin milli petrol şirketi olarak bilinen bu firma çok yüksek bir gelire sahip. Apple ise 2,37 trilyon dolar düzeyinde kaldı. Aslına bakacak olursak bu durumun en önemli nedeni Apple hisseleri ile ilgili yaşanan dalgalanmalar.

Dünyanın en değerli şirketi

Yaklaşık olarak 24 saat içerisinde yüzde 5 civarında Apple hisseleri değer kaybetti. Bu değer kaybı ile birlikte petrol şirketi ön plana çıktı. Böylece Apple uzun süredir birincilik tahtında olmasına rağmen burayı kaybetti. Aramco ise yeniden birinci oldu.

Liste sürekli değişiyor

Covid-19 ile birlikte küresel dengeler çok ciddi bir şekilde değişti. Küresel bir ekonomik kriz nedeniyle yatırımcılar risk almaktan kaçıyor. Böylece petrol gibi bazı materyaller daha değerli hale geliyor. Aramco ise bu konuda lider olarak biliniyor.

Apple iPhone ve iPad’lerde kullanacağı katlanabilir ekranları test etmeye başladı

İlk 2 şirket dışında şu sıralar kayıplar devam ediyor. Mesela Microsoft 1,95 trilyon dolar düzeyine kadar geriledi. Amazon ise 1,07 trilyon dolara düştü. Konu ile ilgili gelişmeler geldikçe hızlı bir şekilde aktarmaya devam ediyoruz.