Dünya şokta! Erkek hastada rahim olduğu anlaşıldı!

dddd

Kasık fıtığı nedeniyle ameliyat edilen 67 yaşındaki erkekte, aslında kadın üreme sistemine sahip olduğu tespit edildi. Dünyada sadece 200 kişide tespit edilen bu duruma kalıcı müllerian kanal sendromu (PMDS) deniyor.

Dünya şokta! Erkek hastada rahim olduğu anlaşıldı! Kosova’da akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. Bir süredir cinsel organlarındaki şişlikten rahatsız olan ve hastaneye kaldırılan 67 yaşındaki erkek, aslında rahmi olduğunu öğrendi. Kimliği belirlenemeyen adamı muayene eden doktorlar, kadın üreme sisteminin yanında erkeğin penisi ve testis torbası bulunduğunu söyledi.

Bu garip olay, bugüne kadar adamın sağlığını etkilememişti. Aslında penisle birlikte dişi üreme sistemine de sahip olan adamın 3 çocuğu vardı. Uzmanlar bu durumun çok nadir olduğunu ve “kalıcı müllerian kanal sendromu” (PMDS) olarak adlandırıldığını açıkladı.

rahim

Dünya şokta! Erkek hastada rahim olduğu anlaşıldı!

Kalıcı müllerian kanal sendromu olarak adlandırılan bu durum dünyada bir ilk değil. Uzmanlara göre, dünyada yaklaşık 200 kişi bu hastalıktan muzdarip. Sonuç olarak Kosova’da yaşanan olay tıp dünyasının dikkatini çekti. Priştine Üniversitesi’nde çalışan bilim adamları bu vakayı Urology Case Reports dergisi için bir makaleye dönüştürdü.

PMDS’li insanlar böyle bir durumları olduğunun farkında değiller. İlk belirtiler, bireyin kasık fıtığı olduğunu düşündürür. Ayrıca ilk muayenelerde kişinin rahminin olduğu anlaşılamaz. Kasık fıtığı nedeniyle ameliyata alınan hasta, yapılan müdahale sonucunda rahim olduğunu öğrenir. 67 yaşındaki erkeğe yapılan ameliyatta da durum böyleydi. Fıtık nedeniyle hastaneye kaldırılan adamın rahmi alındı.

Apple store mağazaları yeniden açılıyor: Karar verildi