Mobil oyun dünyasında Türkiye lider olabilir: Çok fazla talep var

Türkiye mobil uygulamalar

Mobil oyun dünyasında Türkiye oldukça iyi bir konumda. Peki ülkede tam olarak kaç kişi mobil oyunlar oynuyor. İşte konuyla ilgili merak edilen tüm detaylar.

Tüm ülkelerde giderek daha önemli bir hale gelmeye başlayan mobil oyun dünyasında Türkiye merak uyandırıyor. Küresel çapta bakıldığında her ülkenin genellikle dengeli bir oyuncu sayısına sahip olduğu görülüyor. Mesela masaüstü oyuncu sayısı 10 milyon civarındayken mobil oyuncu sayısı ise 30 milyon olmaz.

Bu tür durumlar genellikle çok nadir gerçekleşir. Ancak Türkiye gerçekten de bu nadir durumu ortaya koymayı başardı. Mobil oyun sektöründe çok üst sıralardayız. Türkiye’deki mobil oyuncu sayısının 36 milyon rakamlarına ulaştığı ifade ediliyor.

Erkek ve kadın oyuncu sayısı birbirine çok yakın

Dünya çapında genellikle mobil oyuncular pek dengeli dağılmaz. Önemli bir bölümü erkek oyunculardan oluşur. Kadın oyuncular genellikle masaüstü oyunları tercih edebiliyor. ancak erkekler bu konuda mobil tarafta daha aktif diyebiliriz.

Mobil oyun dünyasında Türkiye

Yapılan araştırmalarda Türkiye’deki Mobil oyuncu grubunun yüzde 55 gibi bir bölümünün erkek diğer yüzde 45 gibi bir bölümünün ise kadın olduğu söyleniyor. Yeni jenerasyon bu konuda eşitliği neredeyse sağladığı diyebiliriz. Türkiye’de Özellikle de Z kuşağı mobil oyunlara aşırı hevesli.

Zula Mobile v0.19 güncellemesi yenilendi

Türkiye’deki mobil oyuncuların yüzde 90 gibi bir bölümünün evinde internet bağlantısı yer alıyor. Üstelik bunların yine yüzde 70 gibi bir kısmı fiber internete sahip. Tüm bunlara bakıldığında oyun ve internet alanında iyi durumdayız diyebiliriz. Peki siz Türkiye’deki mobil oyun dünyası hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.