Google konum paylaşımı ile ilgili büyük baskılar yapıyor. Bu durum şirketin mahkemeye verilmesine neden oldu. Bununla ilgili yeni bir dava süreci başladı.
Dünyanın en büyük teknoloji devleri içerisinde yer alan Google konum paylaşımı konusunda can sıkıcı çalışmalara yer veriyor. Açılan yeni bir dava ile birlikte başsavcılar yoğun bir şekilde bastırmaya devam ediyor. Google platformunun kullanıcının konumunu takip etmek için hileye başvurduğu iddia ediliyor.
Özel hayatın gizliliği ve verilerin güvenli bir şekilde tutulması çok büyük bir öneme sahip. Verilerin güvenli bir şekilde tutulması ne yazık ki özellikle Facebook şirketi tarafından defalarca hiçe sayıldı. Özel hayatın gizliliği ise bu defa Google tarafından pek önemsememiş gibi görünüyor. Açılan bir davada şirketin özel hayatın gizliliğini konum üzerinden hiçe saydığı iddia edildi.
Google konum paylaşımı gündemde
ABD’li teknoloji devi Google tarafından yürütülen bir çalışma kullanıcılara baskı yapıldığına işaret ediyordu. Şirket bazı ayarlar üzerinden yanıltıcı, belirsiz ve eksik açıklamalar oluşturuyor. Kullanıcılar bu ayarların tam olarak ne anlama geldiğini bilmediği için kabul edebiliyor.
Google konum verileri üzerinden kendi hizmetlerini kullanan kişilere çeşitli reklamlar gösteriyor. Konum hizmetleri ile birlikte bu reklamlar çok daha kişisel hale getirilebiliyor. Elbette Google konum açacağı zaman sizlere bunu mutlaka soruyor. Fakat konum hizmetinin ne zaman devredışı bırakılacağı veya diğer detaylar net olarak verilmiyor.
Google’dan dosya aktarımı konusunda tarihi adım
Şirketin yaptığı bu faaliyet mahkeme tarafından hileli olarak görüldü. Google böyle bir konuda sağlam kontroller yaptıklarını söylüyor. Şirket ürünlerine her zaman gizlilik özellikleri eklediğini vurguluyor. Peki sizce Google gerçekten de özel hayatın gizliliğine önem gösteriyor mu? Konu ile ilgili düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.