Windows XP İndirilmeye Devam Ediyor

Windows XP İndirilmeye Devam Ediyor

Nisan ayında Microsoft tarafından emekliye ayrılan Windows XP’nin Service Pack 3 sürümü, hala torrent sitelerinde en çok indirilenler arasında yer alıyor.

Microsoft eskimiş işletim sistemi Windows XP‘yi Nisan ayında resmi olarak emekliye ayırmış ve bu tarihten sonra işletim sistemi için yeni güncelleme ve yama yayınlamayacağını açıklamıştı. Windows XP için yeni güncelleme yayınlanmasının neden olacağı güvenlik açıklarını defalarca vurgulayan Microsoft, kullanıcıları daha yeni işletim sistemlerine çekmek için sıkı bir çalışma yürüttü.

Windows_XP

Ancak Microsoft‘un tüm çabalarına rağmen Windows XP‘nin dünya genelindeki bilgisayarların yüzde 25’inde kullanılmaya devam ediyor oluşu, kullanıcıların işletim sistemini terk etme konusundaki isteksizliğini gözler önüne sermişti. Bunun üstüne bir de torrent sitelerinden gelen yeni istatistiklerin Windows XP Service Pack 3‘ün en çok indirilen yazılımlar arasında yer aldığını göstermesi, Microsoft’un işinin ne kadar zor olduğunu ispatlamış oldu. Kullanıcıların yeni işletim versiyonları yerine Windows XP indirmeye devam ediyor olması, Microsoft’un bir an önce kullanıcıların ilgisini çekecek yeni bir işletim sistemi yayınlaması gerektiğini gözler önüne serdi.

Titanfall İçin İkinci DLC Paketi Duyuruldu