Drone ile Covid 19 testi taşıyacaklar

Drone ile Covid 19

Drone’lar sadece savaş alanlarında yükselmiyor. Şimdi İngiltere’de Sağlık Bakanlığı Covid-19 testleri için insansız hava araçları kullanmaya başlıyor.

İngiltere Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen projeye göre, drone ile Covid 19 testleri hastaneler ve laboratuvarlar arasında taşınacak. Böylece testlerin, laboratuvara daha hızlı ulaştırılması mümkün olacak. Üstelik testler nedeniyle yolda kargo personeline virüs bulaşma riski de ortadan kalkmış olacak.

Drone ile Covid 19 testlerine hız kazandırılacak

Proje kapsamında geliştirilen drone’lar hastanelerin çatısına veya çevresindeki düz alanlara inecek. Ardından test materyalini alıp 90 metre yüksekten uçarak, 90 km menzile kadar ulaşabilecek. Sağlık Bakanlığı bu şekilde, arı gibi çalışan bir test ulaştırma ağı kurmak istiyor.

Elon Musk Vegas tüneli işini batırdı

Proje için ilk aşamada 1.3 milyon Pound’luk bir bütçe belirlenmiş durumda. Projenin başarıya ulaşması halinde ise bu drone networkünün geliştirilmesi ve diğer sağlık hizmetleri için de kullanılması mümkün olacak. Ayrıca, kara yolundan ulaşımın zor olduğu kırsal bölgelerde de drone ile sağlık hizmetleri/ilaç tedariki gibi işlemler için İngiltere’de drone kullanıldığı biliniyor.

Drone ile Covid 19

Proje için yapılacak ilk test uçuşları ise Basildon’daki Broomfield Hospital, Basildon Hospital ve Pathology First Laboratuvarı arasında düzenlenecek.

Peki siz ne düşünüyorsunuz? Drone’ların sivil alanda kullanımı hayatı gerçekten kolaylaştıracak bir gelişme mi, yoksa şehirlerimizin üzerinde vızır vızır uçan drone’lar bir süre sonra sinirlerimizi bozabilir mi?