Amazon’un yeni drone’ları göründü

86953580 prime air 03 21

Siparişlerin drone’lar ile gün içinde teslim edilmesini sağlayan Amazon Prime servisi, daha hızlı ve güvenli ulaşım için kullanacağı yeni drone tasarımını bir TV programı sırasında tanıttı.

_86953580_prime-air_03-2[1]

Amazon Prime servisi ABD’de büyük ilgi görüyor ancak drone’ların ticari olarak şehirlerin üzerinde uçması, ABD havacılık otoritelerini endişelendiriyor. Yine de Amazon, deneme amaçlı başlattığı ve giderek geliştirdiği drone ile paket ulaştırma servisine büyük hızla devam ediyor.

Top Gear programının sunucusu Jeremy Clarkson’un Amazon hangarlarına girerek tanıttığı yeni Amazon drone’ları ise Amazon Prime servisine daha da hız katacak gibi görünüyor.

Daha önce sadece pervaneli/quadcopter modellerini kullanan Amazon şimdi kanatlı, daha az yakıt harcayan ve daha hızlı uçabilen yeni drone modellerini kullanıma sokmak üzere. Yeni drone’lar, 24 kim mesafeye yarım saat içinde paket ulaştırabilecek şekilde tasarlanmışlar. Uçak gibi kanatları üzerinde uçabilen drone’lar bu sayede hem daha az yakıt harcıyor hem de daha hızlı hareket ediyor. Amazon bu yeni drone’ları İngiltere ve İsrail’deki Amazon Prime depolarında da kullanacak. 400 feet yükseklikte uçabilen drone’lar, güvenlik sensörleri ile de donatılacak. Böylece binalara, köprülere, yüksek yapılara veya iniş sırasında insanlara çarpma riski olmayacak.

ABD havacılık otoritelerine göre, 2020 yılına geldiğimizda ABD şehirlerinin semalarında 30 bin ticari drone ve çok daha fazla sayıda sivil/hobi amaçlı drone uçuyor olacak.

Anonymous Şimdi de İzlanda’yı Hedef Aldı