Doom 2, muhtemelen bu gece E3’te duyurulacak!

doom2

Oyun severler için yılın en heyecanlı dönemlerinden bir tanesi, yani E3 2018 geldi çattı. Firmalar bu tip fuarlarda yeni oyun ve teknolojiler üzerine pek çok bilgi paylaşıyor. Sektörün önemli isimlerinden Bethesda da bu gece sabaha karşı. 04:30’da başlayacak olan E3 etkinliğinde Doom 2 (büyük ihtimalle) de dahil olmak üzere pek çok bombayı patlatacak.

Bildiğiniz gibi Doom serisi, Doom 3’ün ardından uzun bir sessizliğe bürünmüş, sonrasında 2016 yılında çıkan yeni nesil üyesiyle bomba gibi bir dönüş yapmıştı. Yenilenen id Software, 2 yılı aşkın süredir yeni bir oyun üzerinde çalışıyor.ve bunun da Doom 2 (ismi farklı olabilir) olduğu iddia ediliyor.

Tabii bu iddiaları kanıtlar bazı detaylar da var. Örneğin Bethesda’nın üst düzey yöneticilerinden Pete Hines, birkaç ay önce verdiği. röportajında E3 fuarı ve “Hell on Earth” ibaresini kullanmıştı. Hell on Earth, 1994 yılında satışa sunulan 2 numaralı Doom oyunuydu ve Dünya’da geçiyordu. Dolayısıyla yeni Doom oyunu için erken bir işaret olabilir bu.

Geri sayım başladı. Doom 2, muhtemelen bu gece E3'te duyurulacak!

Doom 2’den sonraki diğer 2 bomba ise Fallout 76 ve Rage 2

Kısa bir süre kısa bir video eşliğinde duyurulan Fallout 76, aslında pek çok oyuncu için sürpriz niteliğinde bir yapım. Ana oyun değil de ufak ölçekli bir oyun olduğu, hatta mobil oyun olabileceği iddia edilmişti. Güvenilir kaynaklardan gelen bilgiler ise bu oyunun online tabanlı bir Fallout evreni olduğu yönünde. Sanırız Fallout 5 gelene kadar bize eğlenceli vakitler sunacaktır.

Ve Rage 2… Aslında Rage 2 ve 3’ün duyurusu yıllar önce yapılmış, fakat ilk oyunun düşük performansı sebebiyle iptal haberleri de arka arkaya gelmişti. Bethesda ve id Software, 2 numaralı oyun için farklı bir yol izleme kararı aldı ve geliştirici koltuğuna Just Cause serisinin hazırlayıcısı Avalanche Studios’u davet etti. Yine id Software oyunlarında pek alışık olmadığımız bir gelişme yaşandı ve Rage 2’de id Tech motorunun olmadığı belirtildi. Yine de ilk oyuna kıyasla daha geniş ve farklı harita tasarımlarının olduğu, daha özgür bir oynanış mekanizmasına sahip oyun bekliyor bizi.

Geri sayım başladı. Doom 2, muhtemelen bu gece E3'te duyurulacak!

Daha fazla detay oldukça paylaşacağız.

E3 2018 Türkiye saatleri belli oldu!