Dolar yükseldi peki akıllı telefon fiyatları artacak mı?

Akıllı telefon pazarı yeniden büyümeye başladı!

Geçtiğimiz günlerde Merkez Bankası Başkanı’nın görevden alınması sonrası dolar sert bir şekilde yükseldi. Peki akıllı telefon fiyatları artacak mı? İşte bu sorunun yanıtı.

Cuma gecesi beklenmedik bir şekilde Merkez Bankası Başkanı görevden alınmıştı. Bu duruma piyasaların nasıl bir tepki vereceği merak konusuydu. Geçtiğimiz gece Asya piyasalarının açılmasıyla birlikte TL’de sert bir değer kaybı yaşandı. Bu değer kaybı sonrasında dolar 8.6TL seviyesine kadar yükseldi.

Bu sabah Türkiye ve Avrupa piyasalarının işleme başlamasıyla birlikte dolar 8TL’nin altına geriledi ve günü 7.9TL seviyelerinde kapattı. Peki doların bu yükselişi sonrasında akıllı telefon fiyatlarında bir hareketlenme olacak mı?

Dolar yükseldi peki akıllı telefon fiyatları artacak mı?

Dolar arttığında insanların aklına gelen ilk şeylerden birisi de teknoloji ürünlerinde yaşanacak olan zamlar. Peki dolardaki bu ani artık akıllı telefon fiyatlarını da etkiler mi? Dilerseniz hemen bu soruya yanıt verelim.

Hali hazırda zaten pek çok üretici dolar kurunu 8 TL civarında alıyordu. Yani dolar düştü diye fiyatlarda aşırı düşüşler yaşanmamıştı. Dolayısıyla şimdi de dolar 8 TL oldu diye akıllı telefon fiyatlarında öyle aşırı artışlar yaşanmayacaktır.

En azından bizim tahminimiz bu yönde. Zaten dolardaki artışın suni olduğuna dair söylentiler de mevcut. Dolayısıyla kurun biraz daha geri gelme ihtimali olduğunu unutmamak gerekli. Sonuç olarak kısa vadede telefonların zamlanacağını düşünmek pek de doğru olmaz.

Golf 8 de al satçıların eline düştü! Peki şimdi ne olacak!