Dolar tarihi rekor kırdı! Peki telefon fiyatları artacak mı?

akıllı telefon satışları artıyor

Uzun süredir 8TL seviyelerinde dolaşan dolar geçtiğimiz gün 9.2 TL’ye yaklaşarak yeni bir rekora imza attı. Peki dolardaki bu artış akıllı telefon fiyatlarını nasıl etkileyecek? İşte bu sorunun yanıtı.

Dolar tarihi rekor kırdı! Peki telefon fiyatları artacak mı? Malum, ülkemizde telefon fiyatları zaten pek ucuz değil. Hatta ekonomik dengelerin de etkisiyle, Türkiye dünyadaki en pahalı telefon fiyatlarına sahip ülkelerden biri. Tabi ki bu fiyatlarda absürt vergilerin inanılmaz bir payı bulunuyor.

Son birkaç yılda, özellikle akıllı telefon fiyatlarında muazzam artışlar gerçekleşti. Özellikle de üst segment bir telefon almak için hatırı sayılır meblağları gözden çıkarmanız gerekiyor.

Peki son günlerde artan döviz kuru fiyatların daha da artmasında etkili olacak mı? Teknoloji tutkunlarının cevabını merak ettikleri asıl soru bu diyebiliriz.

Hackerlar ATM’lerden tam 7.5 milyon euro çaldılar

Dolar tarihi rekor kırdı! Peki telefon fiyatları artacak mı?

Dolar uzun süredir 8 TL seviyelerinde dolaşıyordu. Bir aşağı bir yukarı dolaşsa da 9 TL’yi hiç görmemişti. Ta ki birkaç güne kadar. Geçtiğimiz gün dolar 9TL’yi aşarak yukarı doğru tırmanmaya başladı. Hatta kısa süre içerisinde 9.18TL’ye kadar da yükseldi.

Doların hızlı bir şekilde değer kazanması bazı soruları da beraberinde getirdi. Peki döviz fiyatlarından ötürü telefonların etiketlerinde bir artış yaşanacak mı?

Şimdilik fiyatı döviz kuruna bağlı olarak artan bir telefon bulunmuyor. Lakin uzun vadede ne olacağını kestirmek pek de kolay olmayacaktır.

Apple yeni etkinliğinde ne tanıtacak?