Türkiye yeni ısınma kaynağı belli oldu: Hidrojen

Doğalgaz kademeli tarife uygulaması

Enerji konusunda en büyük problemleri yaşayan Türkiye yeni ısınma kaynağı için düğmeye bastı. Hadi gelin konunun detaylarına birlikte göz atalım.

Yapılan araştırmalarda, Türkiye yeni ısınma kaynağı olarak hidrojen kullanacak diyebiliriz. Özellikle de Enerji Piyasası düzenleme kurumu bu konuda çok büyük faaliyetler gerçekleştirmeye çalışıyor. Hem Akdeniz’de hem de diğer bölgelerde yapılan aramalar ülkenin enerji ihtiyacını karşılamak için büyük önem taşıyor. Peki hidrojen gerçekten de iyi bir çözüm olabilecek mi?

Hidrojen çok güçlü bir ısınma kaynağı olabilir

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) yetkililerinden edindiği bilgiye göre; doğal gaz dağıtım şirketleri EPDK tarafından sağlanan Ar-Ge desteğiyle “Yenilenebilir Doğal Gaz Üretimi-Power to Gas” projesi hayata geçiriliyor. Böylece çok daha verimli bir enerji kullanımı sağlanacak.

Türkiye yeni ısınma kaynağı

Türkiye Doğal Gaz Dağıtıcıları Birliğinin (GAZBİR) teknik merkezi olarak faaliyet gösteren GAZMER Test Ölçüm ve Kalibrasyon Merkezi tarafından yapılan açıklamalara göre; doğal gazda bulunan hidrojenin payının yüzde 20’ye çıkarılmasıyla enerji verimliliği ciddi bir artış gösterecek. Böylece ısınma ile ilgili kritik bir sorun aşılmış olacak. Merkezde kullanılacak bazı cihazların üretimi ile ilgili yıl sonu verilerine bakılacak.

Tüm bu gelişmelere bakıldığında, enerji kaynağı olarak hidrojen kullanılabileceği görülüyor. Özellikle de nüfusun giderek büyük bir artış gösterdiği şu son günlerde alternatif kaynaklara yönelmek pek büyük önem taşıyor. Peki sizce hidrojen gerçekten de ısınma konusunda iyi bir seçenek mi? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.


Yorumlar kapatıldı.