Disney+ Star Wars ve Marvel dizilerine odaklanacak

Disney+ Star Wars ve Marvel

Walt Disney’in Stream yayın servisi Disney+ tüm dünyaya çok yoğun şekilde yeni diziler pompalamaya hazırlanıyor. Bu dizilerin bir çoğu Star Wars ve Marvel dünyasından öyküler anlatacak.

Disney+ Star Wars ve Marvel markalarına sahip olmanın avantajını sonuna kadar kullanacak gibi görünüyor.

Disney+ Star Wars ve Marvel ile 100 milyona yürüyor

Walt Disney, hem Star Wars markasının hem de Marvel Studios’un sahibi.  Şirket, stream yayın servisi Disney+ için de bu evrenlerde geçen öykülerden 20 yeni diziyi ekrana getirmeye hazırlanıyor. Evet yanlış okumadınız. Bu popüler evrenlerden toplamda 20 yeni dizi karşımıza çıkacak.

Çekim ve yayın planlarına göre, önümüzdeki bir kaç sene içinde seyirci karşısına çıkacak 20 dizinin on tanesi Star Wars, 10 tanesi ise Marvel evreninde geçecek.

90 milyon kişiye yaklaşan abone sayısıyla darphane gibi para basan bir dijital platforma dönüşen Disney+ başarının büyük oranda Star Wars ve Marvel dizilerine bağlı olduğunu da fark etmiş durumda. Servisin hayata geçmesi aşamasında herkesin merakla beklediği Mandalorian dizisi adeta Disney+’nın imzası haline gelmişti ve çok beğenilmişti.

Sıfır otomobil fiyatları normale dönmeye başladı

Varoluşu çocuk izleyicilere çizgi filmler üretmeye dayalı olan Walt Disney’in, yine çocuklar tarafından çok sevilen Star Wars ve Marvel markalarını satın alması da bu günlerin bir işaretiydi. Disney, hazırlanacak yeni dizilerin de “ailece” izlenebilecek, “çocuklar içinde uygun” içerikler olacağının sözünü veriyor.

Disney+ Star Wars ve Marvel

Netflix veya HBO dizileri, fazlasıyla cüretkar cinsellik içeren sahneleriyle konuşuluyor ve yetişkin içerik olarak kabul görüyor. Ancak Disney+ çocuklar üzerinden yürüdüğü iş planında, her ay 100 milyon kişiden abonelik ücretlerini çatır çatır tahsil ettiği bir başarıya ulaşmış durumda.