Twitter Instagram ve Snapchat paylaşımlarını açtı

twitter instagram ve snapchat

Mikroblog uygulaması Twitter, kullanıcıların postları internet hesapları üzerinde daha rahat paylaşabilmesi için yeni özelliklerini devreye aldı.

Buna göre Twitter Instagram ve Snapchat paylaşımlarını açtı. Böylece kullanıcıların Twtter postları aynı zamanda bu mecralarda doğrudan paylaşılabilecek.

Twitter Instagram ve Snapchat ile işbirliğine gidiyor

Çok ilginç bir şekilde, Twitter da, en iyi tweet’lerin Twitter dışında virale dönüştüğünü kabul etmiş gibi görünüyor. Bu yüzden kullanıcıların tweetlerini başka platformlara gönderebilmesinin önünü açtı.

Twitter kullanıcıları, ayarlar menüsü altındaki “paylaşım” seçeneği altında, “postlarımı doğrudan Intagram/Snapchat üzerinde de paylaş” özelliğini açabilecekler.

Elbette bu servislerdeki hesaplarla Twitter hesaplarını da birbirine bağlamaları gerekiyor.

Twitter Hikaye özelliği ile Instagram’a rakip olacak

Öte yandan, bu postlar, ilgili sosyal medya uygulamalarında, bir Twitter ekran görüntüsü şeklinde değil, dinamik bir Tweet gibi görünecek. Okurlar, ilgili paylaşıma bastıklarında ise Twitter’da, orijinal tweet’e ulaşabilecekler.

twitter instagram ve snapchat

Söylem olarak çok zengin ve potansiyeli yüksek olan içeriklere ev sahipliği yapan Twitter, ne var ki, Snapchat veya Instagram kadar ilgi toplayamıyor. Ancak bazı tweet’lerin cımbızla seçilip ekran görüntüsü haline getirilmesi halinde, bu tweet’ler başka platformlarda internet mimi haline dönüşebiliyor. Ancak aynı tweet’ler, Twitter içinde aynı oranda paylaşılmıyor.

Jack Dorsey artık bunun farkına varmış olacak ki, tweet’lerin internette daha fazla dolaşması ve insanları Twitter’e daha fazla yönlendirmek için çözümler aramaya başlamış.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Tweet’lerinizi başka platformlarda paylaşmak sizin için kullanışlı bir özellik mi?