Disney+ iki yıl içinde lider akış hizmetlerinden biri oldu

Disney+ iki yıl içinde lider akış hizmetlerinden biri oldu

Akış hizmetleri arasında rekabet çok ciddi. Şimdiye kadar liderliği Netflix götürüyor olsa da Disney+ da emin adımlarla büyüyor. İşte detaylar.

Netflix akış hizmeti olarak sarsılmayacak bir yere sahip diyebiliriz. Hizmet özellikle Squid Game ile ciddi gelir elde etti. Ancak Disney+’da 2 yılda en önemli akış hizmetlerinden biri olacak kadar büyüdü. Platform iki yıl önce piyasaya çıktığında biraz farklı bir vizyona sahipti. Hizmet çoğunlukla, çoğu daha önce akışta hiç mevcut olmayan, oldukça sevilen bir içerik kitaplığıyla başladı. Ünlü markalardan ve 116 milyon aboneden bazı ilgi çekici yeni şovlar ekleyince Disney+’ın yayın programı olarak duruşu da gittikçe değişti.

Disney+ iki yıl içinde lider akış hizmetlerinden biri oldu

1983′te Disney’e ait ve diğer aile dostu içerikleri sergileyen birinci sınıf bir ağ olan Disney Channel başlatıldı. Turner Classic Movies ve Cartoon Network gibi diğer kurumsal içeriğe özel kablo ağları, on yıl sonrasına kadar piyasaya sürülmedi. Disney o zamanlarda en çok klasik filmleriyle biliniyordu. DVD’nin ve daha sonra Blu-ray’in ortaya çıkmasıyla Şirket, içerik üzerindeki hakimiyetini gevşeterek, filmleri DisneyMovie Club gibi abonelik hizmetleri aracılığıyla kullanılabilir hale getirecek ve her fiziksel medya satın alımına ücretsiz dijital kopyalar eklemeye başladı.

Disney’in yeni platformunun lansmanı ise bambaşka bir dönemi başlattı. Dünyanın da dijitalleşmesiyle ve koronavirüsün gelmesiyle insanlar artık evlerinde vakit geçirmeye başladılar. Hal böyle olunca da yayın akışı hizmetlerinin önemi arttı diyebiliriz. Disney’in yayın akışı da kendine önemli bir yer edinmeye başladı. Sevilen Marvel filmlerinin dizi versiyonlarını yayınlayan şirket iki yılda ciddi bir yükseliş elde etti.

Küresel ısınma yeni hastalıklara neden oluyor: Dünya Sağlık Örgütü uyardı