Disney+ Avrupa yayın tarihi belli oldu

disney

Netflix’in tahtına göz dikerek piyasaya çıkmaya hazırlanan dev online yayın platformu Disney+ Avrupa kullanıcıları için abonelikleri açacağı tarihi kesinleştirdi.

İlk olarak ABD, Kanada ve Hollanda kullanıcılarının hizmetine giren Disney+ platfromu Avrupalı izleyiciler içinse 31 Mart tarihini hedefliyor.

Disney+ Avrupa izleyicisine ulaşmak istiyor ama…

Ancak 31 Mart’ta sadece İngiltere ve 4 Avrupa ülkesinde yayınlar başlayacak. Bunlar da Fransa, Almanya, İspanya ve İtalya olacak. Servisin Türkiye’ye ve diğer Avrupa ülkelerine ulaşması ise biraz daha zaman alacak.

Online yayın platformunun ABD ve Kanada yanında neden ilk olarak Hollanda’da yayına gireceğini merak edenler içinse cevabı verelim.

Hollanda halkı teknolojiyi çok yoğun kullanan, teknoloji şirketleriyle iletişimi güçlü bir topluluk. Dolayısıyla bu bölgede bir teknoloji servisine yoğun ilgi bulurken servisin eksiklerini, sorunlarını hızla tespit edip düzeltmek de mükün oluyor. Bir diğer deyişle Hollanda halkı gönüllü beta tester olmayı seviyor.

Yandex otonom teslimat robotu test ediyor

Disney’im tüm dünyada hızlı bir başlangıç yapamayışının önemli bir nedeni de kütüphanesindeki mevcut içeriklerin hali hazırda birçok ülkede yayın haklarının satılmış olması. Dolayısıyla, hangi ülkede hangi filmi ve diziyi gösterebileceklerini netleştirip, mümkün olan ne geniş kütüphaneyi oluşturana kadar ülkelere yavaş yavaş açılacaklar.

disney