BlackBerry Keyone Türkiye’de ne zaman satışa sunulacak?

blackberry keyone

BlackBerry’nin orta segmente hitap eden fiziksel klavyeli modeli KEYone’ın satışa sunulduğu pazar sayısı arttı. Peki BlackBerry KEYone ülkemizde ne zaman satışa sunulacak?

Kanadalı akıllı telefon üreticisi BlackBerry, uzun süre önce orta segmente hitap eden yani modeli KEYone’ı tanıtmıştı. Çıkışı tam bir yılan hikayesine dönen BlackBerry KEYone, bir dizi ertelemenin ardından geçtiğimiz ay Kanada ve Amerika’da satışa sunuldu.

Cihazın satışa sunulması ile birlikte, bu sefer de stok sıkıntıları ortaya çıktı. Bu durum BlackBerry KEYone’ın Avrupa pazarına gelişini geciktirdi. Sonuç olarak bu engeller de aşıldı ve geçtiğimiz hafta Avrupa’nın belli başlı ülkelerinde KEYone satışına başlandı. BlackBerry KEYone, Avrupa’da Amerika ve Kanada’da gördüğü ilgiyi göremeyince, diğer pazarlarda da satışa sunulması beklenenden önce oldu.

Firmadan yapılan açıklamada, KEYone’ın Romanya, Macaristan, Çek Cumhuriyeti ve Slovakya’da da satışa sunulacağı belirtildi. KEYone, şu anda İngiltere, Hollanda ve Avusturya’da raflardaki yerini almış durumda. Cihazın önümüzdeki ay Türkiye’nin de aralarında bulunduğu diğer Avrupa ülkelerinde de satışa sunulması bekleniyor.

Elbette her pazarın BlackBerry KEYone için farklı bir fiyatlandırma sistemi bulunuyor. Yani telefonun fiyatı satıldığı ülkeye göre farklılık gösteriyor. Yine de ortalama bir fiyat aldığımızda, KEYone’ın fazlasıyla pahalı olduğunu söylemek mümkün. Genelde KEYone’ın Avrupa fiyatı 600 euronun üzerinde bulunuyor. Orta segment bir telefona bu parayı verene kadar, bunun çok daha altına geçtiğimiz gün tanıtılan OnePlus 5’i satın almak çok daha mantıklı olacaktır. Elbette karar yine de kullanıcıların.

OnePlus 5 fiyatı ile şaşkınlık yarattı