Discord, şimdi de uygulama mağazalarından kaldırıldı

Discord yeni güvenlik özelliklerini sundu

Türkiye’de yaşanan üzücü olayların ardından, çevrim içi iletişim platformu Discord, içerik politikası nedeniyle yoğun incelemeye tabi tutuldu.

Suç unsuru barındıran içeriklerin bazı kullanıcılar ve gruplar tarafından yayılması ve bu içeriklerin suça teşvik amacıyla kullanıldığı iddiaları, platformun erişime kapatılmasıyla sonuçlandı. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), 10 Ekim tarihinde yayımladığı resmi açıklamayla Discord’a erişim engeli getirildiğini duyurdu. Bu kararın, platformda organize olan bazı kullanıcıların, suça özendirici içerikler paylaşması ve toplumu tehdit eden faaliyetlerde bulunması nedeniyle alındığı belirtildi.

Discord

 

Uygulama Mağazalarından Kaldırıldı

Erişim engelinin ardından, platformun mobil uygulaması da Apple Store üzerinden Türkiye’de kullanılamaz hale geldi. Bu gelişme, BTK’nın kararı sonrasında Discord’un sadece internet erişiminin değil, mobil platformlardan da kaldırıldığını gösteriyor.

Türkiye’deki trajik olaylar sonrasında, Discord üzerinde kurulan bazı grupların suç işleme eğilimlerini teşvik ettiği iddiaları tartışma yaratmıştı. İddialara göre, cinayet ve suç içerikleri barındıran gruplar, bazı üyeler tarafından şiddet eylemlerini yüceltmeye yönelik kullanılıyordu.

Bu olaylar ışığında, platformun suistimal edilmesini önlemek amacıyla Türkiye’deki resmi makamların harekete geçtiği ve erişim engelinin uygulandığı belirtildi. Discord’a erişim kısıtlaması, çevrim içi ortamların daha güvenli hale getirilmesine yönelik bir adım olarak değerlendiriliyor. Gelişmeler, dijital platformların denetim ve içerik politikalarının daha sıkı ele alınması gerektiğini bir kez daha gözler önüne serdi.

SHOKZ yeni OpenRun Pro 2 Eliud Kipchoge Limited Edition’ı piyasaya sürdü