Discord yeni güvenlik özelliklerini sundu

Discord yeni güvenlik özelliklerini sundu

Discord, genç kullanıcıları korumak için yeni güvenlik önlemleri getiriyor. İşte tüm detaylar.

Perşembe günü Discord Teen Safety Assist’i duyurdu. Güncellemeleri sunma önümüzdeki haftalarda gerçekleşecek ve iki özellikten oluşacak: Otomatik uyarılar ve içerik filtreleri. İleriye dönük olarak, bir gencin daha önce sohbet etmediği bir kullanıcı doğrudan mesaj gönderdiğinde, platformun otomatik sistemleri gencin güvenliğinin risk altında olabileceğinden şüphelenirse Discord bir güvenlik uyarısı görüntüleyecek. Bu uyarı, gencin mesaja yanıt vermek isteyip istemediğini yeniden düşünmesini sağlayacak ve kendisini uygulamanın engelleme özelliğine ve ilgili güvenlik ipuçlarına yönlendirecek.

Discord yeni güvenlik özelliklerini sundu

Uygulama artık varsayılan olarak kullanıcıların arkadaşlarının potansiyel olarak hassas görüntülerini de otomatik olarak bulanıklaştıracak. Gençler Discord’un ayarlar menüsündeki bir seçenek aracılığıyla bu özelliği devre dışı bırakabilecek. Bu arada yetişkinler, ek koruma isterlerse filtreleri kendileri için etkinleştirebilirler.

Teen Safety Assist’in kullanıma sunulması, uygulamanın çocuklara yönelik cinsel istismar materyallerinin (CSAM) yayılmasını sınırlama ve genç kullanıcıları saldırgan yetişkinlerden koruma çabalarının giderek daha fazla incelendiği bir dönemde geldi. Haziran ayında NBC News, altı yıllık bir süre içinde yetişkinlerin platformu reşit olmayanları kaçırmak veya cinsel saldırıda bulunmak için kullandığı iddia edilen 35 vakayı tespit etti. Haber kaynağı ayrıca Discord üzerinden genç kullanıcıları kendilerinin cinsel resimlerini göndermeye zorlamak için kullandığı iddiasıyla yetişkinlere dava açılan 165 vakayı da tespit etti.

Raporun ardından uygulama, gençlerle tanışma sunucularını yasakladı ve güvenlik politikalarını yapay zeka tarafından oluşturulan CSAM’in paylaşımını yasaklayacak şekilde değiştirdi.

Acer Aspire C27 : Performansı ve kompakt yapısıyla dikkat çekiyor