Disco Elysium’un Yaratıcılarından Yeni Bir Oyun Geliyor

Disco Elysium

Disco Elysium’u geliştiren stüdyodan ayrılan ekip, yeni kurdukları stüdyoda, sevilen oyunla benzer sularda gezen bir oyun geliştirmeye başladılar.

2019 yılında çıkan RPG oyunu Disco Elysium, gelişmiş role-playing mekanikleri sayesinde o yılın en hoş sürprizlerinden birine dönüşmüştü. Aldığı övgüler kulaktan kulağa yayılan oyun, bu sayede son derece etkileyici bir satış performansı da sergiledi. Bu yüzden bir devam oyununun gelmesi kaçınılmaz görünüyordu. Ancak oyunu geliştiren stüdyo içinde yaşanan bölünmeler, bu devam oyununun iptal edilmesiyle sonuçlandı. O stüdyodan ayrılan kişiler ise şimdi yepyeni bir oyun üzerinde çalışıyor.

Disco Elysium’un arkasındaki stüdyo olan ZA/UM’dan ayrılan bir grup oyun geliştiricisi, Longdue Games adını taşıyan yeni bir oyun stüdyosu kurdu. Longdue Games, şimdi Disco Elysium ile benzer sularda gezen yeni bir RPG oyunu geliştiriyor. Bununda DE’ye ruhani bir devam oyunu olacağı söyleniyor. Yani gerçek anlamda bir devam oyunu olmasa da o oyunu özel kılan şeyleri yaşatmaya devam edecek.

disco elysium tv dizisi

Longdue Games tarafından geliştirilen bu yeni oyuna dair çok fazla detay paylaşılmadı. Ancak bu oyunun zihin ile çevre arasındaki karmaşık ilişki hakkında olacağı açıklandı. Bu oyunda oyuncular hikaye odaklı bir deneyimin parçası olacak ve oyuncuların tercihleri hem karakterlerini, hem de çevrelerindeki dünyayı etkileme potansiyeline sahip olacak. Oyuncu tercihlerinin hikayeyi şekillendirmesi, orijinal oyunun da en güçlü yanlarından biriydi.

GeForce Now’a Ekim Ayında 22 Yeni Oyun Eklenecek