Candy Crush geliştiricisi mobil Call of Duty oyunu üzerinde çalışıyor

Candy Crush

Eğer bugün sizi şaşırtan bir haber okumadıysanız buyrun: Candy Crush geliştiricisi mobil Call of Duty oyunu üzerinde çalışıyor.

Bir oyun serisi düşünün, battıkça batıyor. Her hamlesi oyuncuları çılgına çeviriyor. Aklınıza gelen ilk isimlerden birisi şüphesiz Call of Duty olacaktır. COD, bu sefer de bir başka ilginç gelişme ile gündeme geldi. Call of Duty mobil oyunu Candy Crush geliştiricisi tarafından geliştiriliyor.

Geliştirici stüdyo King’in internet sitesinde Call of Duty mobil oyunu için sanat direktörü, bölüm tasarımcısı ve arayüz tasarımcısı gibi iş ilanları mevcut. Toplanacak ekip, yeni COD oyunu için kolları sıvayacak.

Yeni bir Call of Duty mobil oyununun hazırlandığını duymak normalde mobil oyuncuları memnun edebilir. Ancak serinin tutkulu hayranları yeni mobil oyunun Candy Crush’ı geliştiren King tarafından geliştirilmesine anlam veremedi. Geliştirici stüdyo, Candy Crush Saga ve Farm Heroes gibi gündelik oyunlar geliştiren bir stüdyo. Oyun için yeni isimler aransa da, bu stüdyodan nasıl bir hardcore oyun çıkar? Halihazırda mobil için FPS oyunları geliştiren başarılı stüdyolar varken neden King? Oyuncular bu soruyu sormaya başladı.

Call of Duty Heroes

PC ve konsollar için oyunları bulunan Call of Duty, eski ve modern çağlarda geçen oyunları ile en sevilen yapımlar arasında yer alıyordu. Ancak işin içine gelecek teması girince işler biraz değişti. Robotlar, drone’ler, uzay gemileri derken, COD oyunları Halo oyunlarına benzemeye başladı. Oyunun aktif olduğu alanlardan birisi de mobil. Serinin mobildeki RTS türündeki son oyunu 2014’te Call of Duty: Heroes adıyla yayınlanmıştı.

King, Candy Crush ve Call of Duty çok farklı dünyalar. Bakalım bu ortaklıktan nasıl bir oyun çıkacak? Ancak serinin hayranlarının COD’dan ümidi çoktan kestiğini biliyoruz. Bu durumda King ekibinden çıkan güzel bir oyun, en çok mobil oyuncuları mutlu edecektir.